• Načítám...
>

Sportovní den mládeže vrcholil v Poděbradech

V Městské sportovní hale v Poděbradech se konalo Národní finále Sportovního dne mládeže s Tenisovou akademií Jan Váňa. Tato celorepubliková sportovní aktivita si získává stále větší oblibu.

Reklama

Do Poděbrad se sjeli finalisté největší sportovní soutěže pro děti a mládež s názvem Sportovní den mládeže s Tenisovou akademií Jana Váni. Soutěž se odehrává celoročně na sportovištích vybraných základních škol v České republice, a to v pěti nabízených sportovních aktivitách, kterými jsou tenis, fotbal, florbal, házená a frisbee. V letošním roce proběhlo 250 semifinálových kol, jejichž nejlepší účastníci postoupili právě do poděbradského finále.

"Utkali se ve 20 týmech, jsme je krásně nalosovali, na začátku se neznali, museli mezi sebou vytvořit sportovní duch, táhnout za jeden provaz a ten nejúspěšnější tým, který tady dnes získal to prvenství, tak ještě jeho členové si na závěr zahráli finálový rozstřel o celkové umístění," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

Tato komplexní sportovní aktivita se opírá o podporu řady subjektů.

"Spolupracuji s jednotlivými starosty, řediteli, popřípadě radními ve všech městech. Vezměte si, že to je 250 akcí, takže 250 podpor ze strany těch radních samospráv. Jsem strašně rád, za podporu našich sponzorů, partnerů, za půjčené auto, VZP, Decathlon a samozřejmě jsem rád i za podporu od jednotlivých krajských úřadů, protože skoro všechny krajské úřady mi poskytly buď ze stran hejtmanů a nebo náměstků hejtmanů záštity a finanční podpory," řekl Jan Váňa - organizátor Sportovního dne mládeže.

"Já mám ohromnou radost, že jako Středočeský kraj společně s Ministerstvem školství tady dnes můžeme ocenit soutěžící, kteří po 8 měsících dnes došli do finále a poprali se o to s neuvěřitelnou vervou. Myslím, že je velice přínosné, že tento typ sportu je všestranný, je tady jak fotbal, florbal, frisbee, volejbal, takže ty děti soutěží v mnoha kategoriích, respektive mnoha typech sportů a zejména v této době pocovidové a i takové energeticky náročné je dobré, když jdou sportovat a nesedí doma u počítačů," řekl Milan Vácha (STAN) - radní Středočeského kraje.

A nejde jen o tělesnou aktivitu, ale i o pěstování týmového ducha a poznávání hodnot partnerství a kamarádství, které mohou přesahovat cenu vítězství.

"Je to dobré, ale je mi líto, že nezískali i pohár moji spoluhráči," řekl Petr Bořkovec - vítěz Sportovního dne mládeže.

Spoluhráči ale bez šancí nezůstanou. Příští rok se soutěž rozběhne znovu a mohou v ní uspět zase oni.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu