• Načítám...
>

Rozšíření dálnice D10 u Mladé Boleslavi je hotové

Rozšíření dálnice D10 u Mladé Boleslavi je po roce hotové. Podobné stavební práce proběhly v roce 2019 v opačném jízdním směru, kde se tento krok osvědčil. V rámci stavby byla také vybudována opěrná zeď.

Reklama

Rozšíření dálnice D10 u Mladé Boleslavi je po roce hotové. Podobné stavební práce proběhly v roce 2019 v opačném jízdním směru, kde se tento krok osvědčil.

"Je to akce, která sloučila několik staveb dohromady, tou první, z pohledu řidiče ta nejúžasnější, je rozšířenější dálnice podél Mladé Boleslavi na šestipruh, což je trošku falešné, protože stavebně je to stále čtyřpruhová dálnice, kde jsme pouze sjíždějící, respektive připojující a odpojující nájezdový pruh, s tím, že jsme propojili exity 46 a 44. Nicméně z pohledu řidiče je to rozšíření dálnice a hlavně je to zklidnění a zkapacitnění tady toho úseku, kde na třech místech, protože tady jsou tři exity, docházelo k takzvanému průpletu. Což je na dálnici vždy potenciálně kolizní nebo rizikovější místo," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Rozšířením tak došlo ke zkapacitnění dálnice a tím i ke zvýšení klidu k zařazení se do jednotlivých jízdních pruhů. V rámci stavby byla také vybudována opěrná zeď.

"Tady u toho exitu 44 - Mladá Boleslav centrum byl velký násyp, který dost výrazně erodoval, my jsme ho zpravili a zároveň jsme ho zaklopili tou velkou opěrnou zdí. Ta opěrná zeď byla docela investičně náročná, vlastně vzala téměř polovinu těch investičních prostředků na celou tuto stavbu. Veškeré peníze, které jsme tady letos vynaložili, bylo 83 milionů korun. Druhá stavba, se kterou jsme to kombinovali, je výstavba mostu pro mladoboleslavskou škodovku a zároveň příprava pro rekonstrukci nebo výstavbu úplně nového exitu 46 - Kosmonosy. A to je exit, kde všechny ty sjezdové, nájezdové větve jednak už budou naplňovat přesně normy pro dálnici, protože původně D10 byla rychlostní komunikace, a zároveň už tam budou sjezdové, nájezdové větvě, které budou zohledňovat a budou přivádět a odvádět provoz z toho mostu pro mladoboleslavskou škodovku," řekl Jan Rýdl, tiskový mluvčí ŘSD.

Na dálnici D10 budou probíhat stavební práce i v dalších letech. Tentokrát dojde k přestavbě exitu číslo 38 směr Nymburk.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu