• Načítám...
>

Rada Středočeského kraje zavítala do Českého Brodu

Vedení Středočeského kraje navštívilo Český Brod. Radní v čele s hejtmankou zavítali třeba na místní gymnázium, ale i do firem či fabrik, ve kterých pak řada lidí může najít uplatnění. Na programu bylo i setkání s obyvateli města.

Reklama

Vedení Středočeského kraje má za sebou další výjezd. Radní v čele s hejtmankou Petrou Peckovou tentokrát navštívili Český Brod. V rámci nabitého programu navštívili místní školy, firmy nebo organizace.

,,My jsme dneska viděli několik firem, které jsou úžasné, jako například HAHN Automotion, což je firma s obrovskou přidanou hodnotou, která má i velký výzkum, designové centrum a současně vyrábí i stroje, které dokáží vyrobit téměř cokoliv na požadavek toho klienta," popsala hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková.

,,Úplně laicky si můžete představit, že to jsou stroje, na kterých se vyrábí něco dalšího typu třeba klika k automobilu. Vlastně vyrábíme to zařízení, na kterém se ta klika montuje. Dodáváme stroje do řady zemí nejen Evropské unie," doplnila jednatelka společnosti HAHN Automation s r.o. Šárka Ošťádalová.

Český Brod se ale pochlubil také nadějnými studenty. Vedení kraje zavítalo na místní středoškolské gymnázium ve Vítězné ulici.

,,To bylo moc pěkné, protože tam byla diskuze se studenty a ti studenti měli úžasné otázky, takže to byl pěkně strávený čas. Měla jsem z něj velkou radost," řekla hejtmanka.

,,Vystudovalo tady mnoho významných jmen, minimálně bych vzpomenul pana profesora Lukavského. Před dvěma lety tady proběhla investice, takže ten objekt není v tak špatném stavu, nicméně předpokládáme, že školy budou dále, tak jak jsou zvyklé, žádat o dotace do investic do inovativních forem výuky, takže předpokládám, že i do Českého Brodu něco přijde," řekl radní Středočeského kraje, Milan Vácha.

Jak už bývá tradicí, i výjezd do Českého Brodu byl zakončen debatou s místními obyvateli a se zástupci okolních obcí či příspěvkových organizací kraje.
Ti se mohli přijít zástupců vedení kraje a města na cokoliv zeptat na místní radnici.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu