• Načítám...
>

Děti z Mladé Boleslavi se učily první pomoc

Děti z Mladé Boleslavi se učily základům první pomoci. Posloužil k tomu zábavný program Středočeského kraje. Žáci 1. a 2. tříd se tak mohli od záchranáře Marka dozvědět, co dělat při opaření horkou vodou, jak ošetřit zlomeninu nebo resuscitaci.

Reklama

Záchranář Marek se svou plyšovou sanitkou tentokrát zavítal do Mladé Boleslavi. Jednalo se o druhou zastávku v rámci série pořadu pro děti.

"Je to součástí naší připravované prevence pro příští rok. Je to prevence, je to první pomoc se záchranářem Markem pro děti z prvních a druhých tříd. Toto je druhá akce z turné osmi akcí po středočeských městech. Začali jsme 1. prosince a jestli se nepletu, tak budeme končit někdy v první polovině března příštího roku. Mě na tom udivuje to, jak ty děti krásně spolupracují, byť jsou to prvňáci, druháci, tak až půjdete dovnitř a nasajete tu atmosféru, tak oni jsou to rození záchranáři," řekl Pavel Pavlík (ODS), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"My jsme svědky poměrně často toho, kdy dokáže zachránit život laik s nějakou edukací a my jsme se rozhodli jít cestou v podstatě takovou interaktivní a zábavnou formou děti naučit základy pro záchranu života. A zase není úplně zřídka, že na zdravotnickou záchrannou službu volá i dítě. Takže si myslíme, že když bude i vědět, jak reagovat v kontaktu s operátorkou, když tato situace nastane, tak určitě se zvyšuje šance pro ten finální efekt záchrany života," řekl Pavel Rusý, ředitel ZZS Středočeského kraje.

Během zhruba hodinu trvajícího programu se děti z prvních a druhých tříd hravou formou naučily základy první pomoci.

"Myslím si, že by se mohly naučit okamžik, kdy je potřeba zahájit neodkladnou laickou resuscitaci. To znamená, bylo by výhodou, kdyby poznaly, že ten postižený nedýchá a že mu nebije srdce," řekl Pavel Rusý, ředitel ZZS Středočeského kraje.

Kromě toho se děti dozvěděly také například to, co dělat při opaření horkou vodou nebo jak v případě potřeby komunikovat s dispečinkem záchranné služby.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu