• Načítám...
>

Na Kraji proběhlo setkání enviro ambasadorů

Udržitelnost a environmentální rozvoj, to jsou dvě často skloňovaná témata současnosti. Vybraní činovníci Středočeského kraje se proto sešli, aby vytvořili environmentální pracovní skupinu. Jejím cílem má být hlavně zlepšení a zefektivnění třídění odpadu. Z pracovní skupiny vzešlo několik ambasadorů, kteří se budou pravidelně setkávat a řešit environmentální rozvoj úřadu z pohledu zaměstnanců, podávat návrhy na aplikaci nových přístupů či vzdělávání. U prvotní schůzky byl i štáb TV PRAHA.

Reklama

V sídle úřadu Středočeského kraje ve Zborovské ulici v Praze 5 proběhlo prvotní setkání environmentální pracovní skupiny, která se bude mimo jiné snažit zlepšit třídění odpadů. Jedním z ambasadorů projektu je i radní Středočeského kraje pro životní prostředí - Jana Skopalíková (Piráti).

„Setkání ambasadorů je součástí projektu zde na úřadě, kdy jsme chtěli zjistit, jak na tom jsme s odpady a tak dále. Právě ti ambasadoři by pak měli nést ty myšlenky, které nám z toho setkávání vzejdou, jako výstupy, aby se opravdu realizovaly. Zároveň mohou přinášet své vlastní myšlenky a nápady, které by ještě mohly posunout úřad dále,“ přibližuje radní Středočeského kraje pro životní prostředí, Jana Skopalíková (Piráti).

Setkání ambasadorů moderoval inženýr Ivo Kropáček, který je zároveň zástupcem společnosti Envirostyl, která na tomto projektu se Středočeským krajem spolupracuje. Společně si stanovili několik závazků.

„Například změna v nakládání s odpady, že by se zde začaly třídit bioodpady. Dalším velkým problémem je například kontejner na velkoobjemový odpad, který na úřadě nefunguje úplně dobře, kde končí plno tříditelných a recyklovatelných odpadů. A také velká věc je změna úklidu úřadu, aby se více používaly ekologické prostředky nebo méně toxických chemikálií,“ uzavírá zástupce firmy Envirostyl, Ivo Kropáček.

Do konce roku 2022 obdrží krajský úřad od firmy Envirostyl finální zprávu, v lednu 2023 pravděpodobně získá certifikát Zero Waste Hero. Půjde o dřevěnou plaketu, která bude označovat Středočeský kraj za ten, který se vydal na cestu k lepší a udržitelnější budoucnosti. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu