• Načítám...
>

Středočeští záchranáři mají nové vozy

Středočeská záchranná služba slavnostně převzala 5 nových vozidel. Dvě auta rychlé lékařské pomoci v setkávacím systému, jedno sanitní vozidlo a dva servisní vozy ZZS.

Reklama

Vánoční dárky, které pomáhají zachraňovat životy. Středočeská záchranná služba převzala nová vozidla.

"Do provozu se uvádí pět nových vozidel naší středočeské záchranky. Je to pokračování toho, co jsme započali s naším příchodem na kraj, kdy jsme slíbili, že budeme postupně obnovovat všechna vozidla středočeské zdravotnické záchranné služby," řekl Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Dvě auta rychlé lékařské pomoci v setkávacím systému, jedno vozidlo sanitní a dva servisní vozy.

"To vozidlo, které stojí po mé pravici, sanitní vůz typu C bude na výjezdovém stanovišti na Kladně, ta dvě vozidla pro lékaře - jedno menší bude v Rakovníku a to větší bude také na Kladně. Servisní vozidla - jedno bude na Kladně a druhé v Benešově, kde máme zároveň i dílenské zázemí tak, aby byl provoz zajištěn po celém kraji," řekl Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Středočeská záchranná služba je u nás v republice jediná, která vlastní takto moderní servisní vozy. Díky nim v mnoha případech není nutné navštívit autorizovaný servis a to ušetří hodně času.

"Běžné opravy, běžný servis, jako jsou výměny destiček, kapalin, pneumatik jsme schopni dělat mobilně na těch našich výjezdových stanovištích. Vyřazení toho vozu z provozu je tedy na nezbytně nutnou dobu, než kdyby to vozidlo odjíždělo na nějaké stanoviště, kde by se ty servisní práce odehrávaly," řekl Pavel Rusý - ředitel ZZS Středočeského kraje.

"Mohu vám říct specialitu u vozidla typu Mercedes, které je po mé levici. Je to prototyp v České republice, jsme první záchrannou službou v České republice, která toto vozidlo používá, ale známe je z Německa, Rakouska, kde je to zázemí pro lékaře daleko větší a komfortnější. Je tam i místo pro pacienty, kteří mají lehčí zranění, jsou třeba poškrábaní nebo mají zlomenou ruku, což zafixujeme a čeká se na další vozidlo sanitního typu. Může si sednout do tepla, je tam lepší zázemí pro vyšetřování a sepisování toho zásahu," řekl Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Všechna vozidla, která tady vidíte, byla financována z fondu zábrany škod, což je Česká kancelář pojistitelů. Celkové náklady na všechna vozidla byla jedenáct milionů korun, z toho zhruba 80 % pokryla dotace a 20 % jsme financovali z našeho Fondu investic zdravotnické záchranné služby," řekl Roman Chochola - technický náměstek ZZS Středočeského

Na závěr akce bylo děkováno záchranářům za jejich práci a popřáno do dalšího roku, aby každý jejich výjezd měl šťastný konec.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu