• Načítám...
>

Kraj si hlídá kvalitu údržbových prací

Krajští radní se seznámili s výsledky vyhodnocení kvality provádění údržbových prací na silnicích II. a III. třídy. Kontrolu si odbyly stovky kilometrů silnic. Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení nivelity opravovaných povrchů anebo nepřesné technologické postupy pokládky živičného povrchu.

Reklama

Středočeský kraj opět provedl vyhodnocení kvality provádění údržbových prací na silnicích II. a III. třídy. Zakázky, které byly pod drobnohledem, měli na starost smluvní partneři příspěvkové organizace Krajská správa a údržba silnic. 

"Středočeský kraj vynakládá nemalé finanční prostředky na běžnou údržbu, a to letní a zimní údržbu středočeských silnic. My jsme se rozhodli, že nad rámec té pravidelné kontroly, kterou provádí zadavatel prací, to znamená Krajská správa a údržba silnic, začneme provádět také kontrolu z řad zaměstnanců krajského úřadu," řekl Karel Bendl (ODS), radní Středočeského kraje.

Kontrolu si odbyly stovky kilometrů silnic. Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení nivelity opravovaných povrchů anebo nepřesné technologické postupy pokládky živičného povrchu.

"Náhodně jsme vybrali nějaké desítky různých investičních akcí v průběhu celého roku a naši pracovníci se rozjeli po celém Středočeském kraji. Navštívili všech čtyřicet cestmistrovství ve všech oblastech Středočeského kraje a kontrolovali provádění různých prací na údržbě," řekl Karel Bendl (ODS), radní Středočeského kraje.

Jedná se například o drobné opravy povrchů vozovek, sekání trávy, metení, čištění příkopů, obnovu nátěrů kovových konstrukcí či vodorovného dopravního značení.

"Tyto náhodně vybrané práce byly zkontrolovány. Byly k nim nalezeny všechny podklady a pak byla tato činnost kontrolně vyhodnocena," řekl Karel Bendl (ODS), radní Středočeského kraje.

Kontroloři se na silnice vydávali od poloviny října do poloviny listopadu. V roce 2023 budou pokračovat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu