• Načítám...
>

Stavba nové části benešovské nemocnice jde podle plánu

Stavba centrálního příjmu a přístavba pavilonu chirurgie v Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov nadále pokračuje podle harmonogramu. Oproti původnímu plánu však bylo rozhodnuto, že se jednotlivé provozy otevřou po částech. S dokončením první části se tak počítá již do konce příštího roku, kompletně hotovo pak bude do konce roku 2024.

Reklama

Stavební práce v Nemocnici Rudolfa a Stefanie Benešov nadále pokračují podle harmonogramu. Jedná se o jednu z největších investic Středočeského kraje do zdravotnictví za poslední dobu. 

"Jedná se o výstavbu urgentního příjmu a dostavbu chirurgického pavilonu. V podstatě ta dostavba se skládá z toho, že v suterénu je zobrazovací oddělení, to znamená magnetická rezonance, CT, rentgeny. V přízemí je hlavní urgentní příjem, kde přijede pacient, buď záchrankou nebo sám, na vyšetření a tam se rozřazuje, jestli je na hospitalizaci nebo na nějaký drobný zákrok. A když vezmu ta oddělení nad tím, tak je to oddělení ortopedie, pak jsou to dvě oddělení chirurgie a ORL," řekl Pavel Pavlík (ODS), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Oproti původnímu plánu však bylo rozhodnuto, že se jednotlivé provozy otevřou po částech. Díky rozdělení akce na jednotlivé fáze totiž budou pacienti moci využívat služby dříve, než dojde ke kompletnímu zprovoznění celého objektu. 

"Ta stavba je plánována tak, že celá skončí v roce 2024 na podzim. Nicméně po nějakém hlubokém přemýšlení a zvažování všech alternativ jsme se rozhodli, že tu šestipatrovou budovu budeme zprovozňovat ve více fázích. V první fázi, to znamená zhruba někdy za rok touto dobou, to znamená listopad 2023 až přelom prosinec 2023, bude zprovozněna první fáze, kde bude centrální příjem, bude tam radiologie, bude tam patro ambulancí a bude tam lůžková ortopedie. Druhá fáze bude chirurgické oddělení, to bude otevřeno zhruba někdy na jaře v roce 2024, počítáme březen - duben. A poslední fáze, a to je multioborová jednotka intenzivní péče chirurgických oborů a oddělení ORL, to bude otevřeno někdy v létě 2024," řekl Jan Kolbaba, technický ředitel nemocnice.

 Předpokládané celkové náklady na stavbu a vybavení jsou 587 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu