• Načítám...
>

Mladoboleslavský hrad se oblékl do moderních šatů

Teď tu máme něco především pro dámy. V Muzeu Mladoboleslavska na mladoboleslavském hradě otevřeli výstavu s názvem Můj život s kreativitou. Své modely šatů tam představuje obyvatelka Mladoboleslavska, módní návrhářka a stylistka Pavla Sýkorová Michalíková. Uvidíte, z čeho všeho se dají šaty ušít. Tady je malá ukázka s pozvánkou na výstavu šatů.

Reklama

V prostorách hradu v samotném srdci historického centra Mladé Boleslavi se dnes kloubí historie se současností. Muzeum Mladoboleslavska se dlouhodobě věnuje kreativním činnostem a nejinak tomu je v prvních měsících roku 2023. Spolu s lektorkou kurzů šití a zakladatelkou spolku Milujeme kreativitu, který sdružuje tvořivé lidi, lektory i studenty, Pavlou Sýkorovou Michalíkovou, připravili výstavu Můj život s kreativitou. Dámy, ale i pánové tu můžou obdivovat modely šatů místní značky. 

"Já jsem v červnu otevírala tady na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi centrum Milujeme kreativitu, je to komunitní a kreativní centrum, je to asi necelých 100 metrů odsud, takže si myslím, že i to přispělo k tomu, že jsem byla viditelnější pro Muzeum Mladoboleslavska, ti mě oslovili a zajímalo je, jak s tou kreativitou pracujeme," řekla Pavla Sýkorová Michalíková, návrhářka, designérka, autorka vystavených šatů.

"Naše spolupráce vznikla, to mi říkala paní Sýkorová, v průběhu loňského roku. Já bych chtěla říct, že pozornost našeho muzea se na kreativitu jako takovou zaměřuje poměrně dlouhodobě a samozřejmě si všímáme této tvořivosti nejenom, co se týče třeba užitého designu, ke kterému patří například i hodně návrhářství, ale třeba i tanečního designu," řekla Kateřina Jeníčková, ředitelka, Muzeum Mladoboleslavska, Mladá Boleslav.

A tady už jsou ukázky zmíněného návrhářství. Mimo jiné se také dozvíte, co je to fascinátor nebo mobelka a pokochat se můžete třeba i národními modely šatů. 

"Ty jsou tedy vytvořeny prioritně pro soutěže krásy, protože jak asi víte, vždy při tom finále miss je potřeba, aby ta finalistka byla oblečená do barev své země, takže toto bylo vytvořeno pro tyto účely, ale samozřejmě existují i národní plesy a podobné společenské záležitosti," řekla Pavla Sýkorová Michalíková, návrhářka, designérka, autorka vystavených šatů.

Jak autorka výstavy, návrhářka, stylistka i výtvarnice v jedné osobě říká, šaty se dají ušít skoro ze všeho, na co si vzpomenete, ale především musí být příjemné na tělo. 

"Šaty se dají vytvořit skoro ze všeho, když už jste to nakousl, ale pro mě je důležitá nositelnost. Vždy to odpovídá tomu, jaká vrstva vůči tělu je tvořená tím oděvem, že u těla jsou příjemné materiály, prodyšné, dál od těla se dají používat třeba materiály, které nemusí být tak prodyšné, ale zase jsou třeba designově zajímavější," řekla Pavla Sýkorová Michalíková, návrhářka, designérka, autorka vystavených šatů.

"Plánujeme v únoru uspořádat komentovanou prohlídku této výstavy, kde bude mít sama autorka velký prostor přiblížit nám myšlenky svých jednotlivých děl a trošku i zákulisí toho, jak vznikají, jak se k těm myšlenkám dostává a potom plánujeme v březnu a v jarních měsících uspořádat i módní přehlídku tady v prostorách našeho mladoboleslavského hradu," řekla Kateřina Jeníčková, ředitelka, Muzeum Mladoboleslavska, Mladá Boleslav.

Součástí výstavy modelů šatů jsou také i další módní doplňky, zkrátka fantazii se meze nekladou. 

Jen tato výstava potrvá tady v Muzeu Mladoboleslavska v Mladé Boleslavi do konce dubna. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu