• Načítám...
>

Hejtmanka Pecková předala cenu Trilobit za televizní sérii

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková předala cenu Trilobit za nejlepší dokumentární televizní seriál. Křišťálovou sošku a diplom si tak ze Sportovní haly Dolní Břežany odnesl režisér seriálu Pět let Damián Vondrášek. Udělování audiovizuálních cen Trilobit se uskutečnilo už po šestatřicáté.

Reklama

Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková předala cenu Trilobit Českého filmového a televizního svazu za nejlepší dokumentární televizní seriál. Křišťálovou sošku si tak ze Sportovní haly v Dolních Břežanech odnesl režisér série o znásilnění Damián Vondrášek.

,,Je to téma, které je hodně aktuální, hodně probírané a máme pocit, že není probírané z toho hlediska, jak ho nabízíme my v tom seriálu. Mě to moc příjemně překvapilo, že se udílejí ceny seriálům, konkrétně našemu web seriálu, což je hrozně skromný projekt od začátku," popsal Damián Vondrášek, režisér série Pět let, za kterou mu odborná porota udělila hlavní cenu Trilobit.

,,Já jsem moc ráda, že ho porota ocenila, protože opravdu sáhla do šuplíku digitálního, sáhla k dílu, které nebude vysíláno na obrazovkách České televize v běžném vysílání, ale které můžete shlédnout online na iVysílání. Je to takový atypický formát asi 15 minutových dílů. To téma je velmi silné," řekla hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková.

O udělování cen rozhoduje porota, kterou jmenuje Výkonný výbor Českého filmového a televizního svazu FITES.

,,Vyberou vždycky takové to nejlepší, co samozřejmě není divácky úspěšné nebo že by na to lítaly miliony lidí, ale je to kvalitní. Má to vždycky něco v sobě, takovou tu hloubku té myšlenky a těch pocitů, citů a řekne to tomu divákovi, tomu vnímavému divákovi, mnoho," vysvětlil předseda Českého filmového a televizního svazu FITES Jaroslav Černý.

Hlavní cenu Trilobit 2023 letos odborná porota FITES udělila dokonce dvěma tvůrcům. Křišťálovou sošku si tak vedle režiséra série Pět let odnesl také střihač Šimon Špidla a mistr zvuku Václav Flegl za film Good Old Czechs, který pojednává o dvou československých pilotech RAF. Mezi dalšími oceněnými pak byli například také Terezie Nvotová - režisérka a spoluscénáristka filmu Světlonoc nebo Adam Sedlák za režii filmu Banger.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu