• Načítám...
>

Stavba dalšího úseku dálnice D6 byla zahájena

U obce Hořesedly začala další etapa stavby dálnice D6. Ta navazuje na dálniční úsek u Krupé, kde byly práce zahájeny v loňském roce. Stavební práce potrvají až do roku 2025.

Reklama

Ředitelství silnic a dálnic slavnostně zahájilo další stavbu části dálnice D6. Stavební práce budou probíhat u obce Hořesedly. Více než devítikilometrový úsek by měl být hotový v roce 2025.

"Stavba zahrnuje i jednu mimoúrovňovou křižovatku Kněževes, napojení silnice II. třídy na stávající komunikace, obsahuje samozřejmě nejen samotnou stavbu dálnice, ale poměrně rozsáhlé přeložky silnic nižších tříd a jsou to silnice II. třídy neboli přeložky stávající silnice I/6 a zároveň přeložky silnic III. tříd, takže těch objektů je samozřejmě velké množství. Zahrnuje v sobě i čtyři dálniční mosty a i železniční most, kterým bude překlenuta dálnice D6," řekl Radek Mátl, generální ředitel ŘSD.

Prodloužení dálnice D6 výrazně přispěje ke zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy a také ke zkrácení přepravní doby mezi Prahou a Karlovými Vary.

"To propojení tady má opravdu velký význam i pro okrajové části Středočeského kraje, protože tam, kde se teď nacházíme, je to oblast, která nemá dobré spojení. Ani železniční, ani silniční směrem do velkých center, ať už je to směrem na Prahu, na Karlovy Vary a právě tento úsek dálnice to spojení pomůže dobudovat, pomůže ho zlepšit a já to samozřejmě vnímám i jako nástroj k tomu, abychom překonávali existenci vnitřních periferií v naší republice, což jsou právě ty okrajové části krajů, kde se stýkají jednotlivé kraje v republice," řekl Petr Borecký (STAN), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Nově zahájená stavba navazuje na dálniční úsek u Krupé, kde byly práce zahájeny v loňském roce. Nový dálniční úsek odvede veškerou tranzitní dopravu z obce Hořesedly. Významně se tak zlepší životní podmínky místních obyvatel, sníží se riziko nehod chodců a cyklistů a dojde také k poklesu emisní zátěže a hluku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu