• Načítám...
>

Výjezdovou základnu ZZS ve Vlašimi čeká stěhování

Vyjezdová základna záchranné zdravotnické služby ve Vlašimi sídlí v ulici Jana Masaryka. Brzy se však přestěhuje o pár set metrů dál. Do třech let budou mít záchranáři z této oblasti modernější a praktičtější prostory.

Reklama

Výjezdová základna zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje ve Vlašimi bude modernější, praktičtější a pohodlnější. 

"My jsme v současné době ve Vlašimi v nájemním prostoru od města Vlašim a je to bývalá budova nemocnice. Ty pokoje, kde posádka tráví čas mezi výjezdy, jsou bývalé neurologické oddělení. Samozřejmě odpovídají hygienickým a současným podmínkám, ale neodpovídá to standardům 21. století," řekl Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Základnu nečeká rekonstrukce, ale kompletní stěhování. Nepřesune se ale daleko. Vzdušnou čárou je nový pozemek vzdálen přibližně 300 metrů, silniční dopravou asi půl kilometru. 

"My jsme při jednání s městem Vlašim našli pozemek, který bychom směnili za pozemky, které jsou ve vlastnictví kraje. Bude to novostavba v podstatě na zelené louce. Chceme být na hlavním průtahu Vlašimi, tak aby ty výjezdové a dojezdové možnosti byly lepší, než v té původní zástavbě," řekl Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Největší benefit z nově otevřené základny vidím v tom, že garáže budou součástí přímo té základny, takže nebudeme muset chodit venkem do těch garáží a dalším benefitem jsou modernější a větší prostory a i třeba nová dekontaminační místnost," řekl Martin Dědič - staniční sestra výjezdové základny Vlašim.

"My jsme teď ve fázi, kdy budeme vypisovat výběrové řízení na projektanta a bude se zpracovávat nová studie," řekl Pavel Pavlík (ODS) - náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Projektová dokumentace nové základny bude hrazena z fondu investic zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje. Schválená částka je 2 500 000 korun.

Tento nový objekt mezi Okružní a Lidickou ulicí ve Vlašimi by měl být vybudován nejpozději do konce roku 2026.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu