• Načítám...
>

Kraj řeší obchvat Kutné Hory

Středočeský kraj řeší záměr Ředitelství silnic a dálnic vybudovat obchvat Kutné Hory. S tím ale nesouhlasí některé obce. Bojí se totiž svedení dopravy na jejich území.

Reklama

Záměrem vybudovat obchvat Kutné Hory se zabývá vedení Středočeského kraje. Náměstek hejtmanky Jiří Snížek se za tímto účelem sešel se starostou obce Miskovice a starostkou Suchdola.

"Jednalo se o řešení dopravní situace právě v tomto území, jehož součástí je dlouho očekávaná mimoúrovňová křižovatka na sjezdu z Kaňku z kopce na silnici I/38, která je tady palčivým tématem a kterou všichni chtějí, nicméně nyní Ředitelství silnic a dálnic přichází s tím, že by realizovalo i severo - západní obchvat Kutné Hory, což způsobuje určitou nevoli tady v území," řekl Jiří Snížek (Piráti), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Naše stanovisko není zamítavé, ale je trochu v rozporu s tím záměrem obchvatu Kutné Hory, protože jsem samozřejmě studoval záměr, potřebu toho obchvatu a z toho všeho mi vychází, že ten obchvat tak, jak je situovaný a daný do krajiny, je pro nás nepřijatelné, protože doprava, která by měla být svedená ze silnice číslo 38, to znamená Čáslav, Kolín, bude převedena obchvatem přes Kutnou Horu nebo kolem Kutné Hory tou severní částí k nám do Miskovic. V tom okamžiku ta hodnota naší vesnice tak strašně klesne, že už tady neprodám ani jeden pozemek," řekl Petr Henčl (bez PP), starosta Miskovic

Vedení kraje proto bude hledat řešení, jak tuto problematiku vyřešit.

"Na stole je realizace obchvatu Kořenic a Jindic, což už je zaneseno v zásadách územního rozvoje, koridory pro tyto trasy, takže my svoláme jednání do Kutné Hory, kde se sejdou zástupci naší správy silnic, Ředitelství silnic a dálnic a všech dotčených obcí a budeme společně hledat nějaké dlouhodobé řešení té dopravní situace tady na Kutnohorsku," řekl Jiří Snížek (Piráti), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Jednání by se mělo uskutečnit v následujících týdnech.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu