• Načítám...
>

Kraj plánuje podpořit další rozvoj menších obcí

Zastupitelstvo Středočeského kraje dnes schválilo dalších 17 žádostí o dotaci na rozvoj malých obcí do 2000 obyvatel. Na projekty bude ze Středočeského Fondu obnovy venkova využito více než jedenáct milionů korun. Největší dotace míří na opravu chodníků v obci Žiželice či na nové parkoviště v Mochově.

Reklama

Středočeský kraj vyčlenil další finanční prostředky na rozvoj malých obcí do dvou tisíc obyvatel. Počítá se například s rekonstrukcí zázemí školky či s opravami komunikací.

"Dnes jsme na středočeském zastupitelstvu schválili dalších 17 dotací ze Středočeského Fondu obnovy venkova, je to fond, který je vypisován vždy na 4 roky, tentokrát je to od roku 2021 do roku 2024. Každá obec do dvou tisíc obyvatel má šanci dostat až tisíc korun na svého obyvatele a je to na kanalizaci, na opravy chodníků, pořízení nějaké zahradní techniky nebo třeba úpravu veřejného prostranství. V tuto chvíli z toho čtyřletého fondu, kde mohou obce žádat ve Středočeském kraji až skoro 580 milionů korun, tak zatím jsou podané žádosti za zhruba 180 milionů korun, což znamená, že v příštích dvou letech čekáme ještě žádosti za nějakých 300 - 400 milionů korun," řekl Michael Kašpar (STAN), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Největší dotace míří na opravu chodníků v obci Žiželice či na nové parkoviště v Mochově. Naopak o nejmenší dotaci, a to 78 200 korun, žádá obec Okřesaneč na projekt vytápění v objektu obecního úřadu.

"V tuto chvíli zhruba asi jedna třetina obcí zažádala, ale dvě třetiny obcí ještě mají dva roky na to, aby žádaly, takže budeme rádi, když požádají, protože ty peníze prostě jsou připravené ve Středočeském kraji, leží zde a pomohou v našich obcích, takže kdykoli budete potřebovat, obraťte se na Středočeský kraj, pokud jste v obci do dvou tisíc obyvatel, rádi vás podpoříme," řekl Michael Kašpar (STAN), náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

Informace ohledně Středočeského Fondu obnovy venkova pro obce do 2000 obyvatel naleznou žadatelé na webu Středočeského kraje.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu