• Načítám...
>

V Mladé Boleslavi pokračuje přístavba Domu seniorů

Pečovatelský dům v Mladé Boleslavi se částečně proměnil ve staveniště. Míst pro seniory je totiž obecně málo a Středočeský kraj se proto rozhodl podpořit dům seniorů 3, 5 miliony korun a přistavit k budově dalších téměř 20 nových lůžek.

Reklama

18 nových lůžek dostane dům seniorů v Mladé Boleslavi. Podle středočeského radního Martina Hrabánka kraj do přístavby městu přispěl částkou přibližně 3, 5 milionu korun.

,,Konkrétně se jedná o takzvané rozšíření o domov se zvláštním režimem, kde jsou klienti náročnější na péči a v Mladé Boleslavi ve spolupráci s městem Mladá Boleslav děláme tuto přístavbu pro seniory z Mladoboleslavska," řekl Martin Hrabánek (ODS) - radní Středočeského kraje.

Konkrétně se jedná například o klienty s Alzheimerovou chorobou, kteří potřebují nejen vyšší péči, ale i speciální podmínky.

,,Proto vlastně rozšiřujeme o domov se zvláštním režimem, protože co se týče Mladé Boleslavi a Mladoboleslavska, tak celkově musím říct, že když srovnáváme jednotlivé oblasti ve Středních Čechách, tak zrovna tato oblast je místo, kde potřebujeme rozšiřovat kapacity, protože ten počet lůžek na počet seniorů je tam jeden z nejhorších," uvedl Hrabánek.

V současné době je hotová hrubá stavba a pomalu se začínají rýsovat interiéry. 

,,Předpoklad je, že by někdy v květnu, možná nejpozději v červnu mělo být hotovo a připraveno ke kolaudaci. Pak samozřejmě ještě nastává proces vybavování toho místa. Ta stavba té části je samozřejmě moderní, ale co se týká domova pro seniory, tam bude potřeba další investice," doplnil Hrabánek.

A to jak do vytápění, tak do zázemí pro zaměstnance. Se stavbou podobných zařízení chce ale Středočeský kraj pokračovat. Míst v pečovatelských domech pro seniory je totiž málo a v Mladoboleslavském kraji a jeho okolí to podle radního Hrabánka platí dvojnásob. Čekací doba na lůžko v pečovatelském zařízení se v některých oblastech pohybuje i kolem několika měsíců. Vedení kraje tak připravuje rozšíření kapacit třeba v nedalekém Jenštejně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu