• Načítám...
>

Kraj zapůjčil budovu Charitě hvězda, bude v ní sklad

Středočeský kraj poskytl pomoc pěstounům. Dlouhodobě zapůjčil jednu z budov ve svém vlastnictví Charitě Hvězda. Ta pomáhá pěstounským rodinám. Budovu v areálu bývalé střední školy ve Středoklukách využije jako sklad hmotné pomoci.

Reklama

Charita Hvězda si převzala klíče od nového skladu pro pomoc pěstounským rodinám. Ten bude poskytovat potřebné věci a vybavení v areálu bývalé Střední odborné školy a učiliště Stanislava Kubra ve Středoklukách. Budovu charitě poskytl Středočeský kraj.

"Ta budova, ve které jsme, kdysi sloužila jako dílny pro učně a jako některé učebny a šatny pro učně. Tato budova je na výpůjčku, to znamená pro charitu zdarma a i se budeme podílet na částečných úpravách toho objektu," řekl Libor Lesák (ODS), radní Středočeského kraje.

Charita dosud skladovala věci v Horoměřicích u Prahy, většinu z nich ale z původního areálu kvůli nevyhovujícím podmínkám přesune právě do Středokluk. Pro vše potřebné si může přijít na dvě stě pěstounů, se kterými charita dlouhodobě spolupracuje.

"Pěstouni u nás mohou dostat potraviny, mohou u nás dostat oblečení na děti, veškeré kompletní vybavení pro všechny děti, máme tam i pro maminky, protože teď máme i maminky v nouzi, tak je nějaké oblečení i pro dospělé plus drogistické zboží," řekla Kateřina Procházková, koordinátorka Charity Hvězda.

"Jsme rádi za každého pěstouna, kterého získáme a kterému i takto dokážeme trošku pomoci, protože tím, jak získávají děti obzvláště ti pěstouni na tu přechodnou dobu, tak získávají pokaždé třeba jiné dítě a je potřeba uspokojit jinak ty jeho potřeby," řekl Martin Hrabánek (ODS), radní Středočeského kraje.

Areál bývalé školy přestal fungovat v rámci optimalizace středních škol, kterou kraj před časem spustil. O nabízené obory byl totiž mezi studenty velmi malý zájem. Podle krajské opozice ale měla škola v místě zůstat.

"Toto je důsledek velice partyzánské akce pana radního Váchy, kdy na základě nepodloženého rozhodnutí došlo k takzvané optimalizaci v rámci struktury středočeského školství. Podle mě je to škoda, já bych tam radši viděl zase nazpátek studenty," řekl Robert Bezděk (ANO), krajský zastupitel.

Vedení charity se teď v budově skladu pustí do nutných úprav. Pomohou dobrovolníci právě z řad pěstounů. Bude potřeba vymalovat a přizpůsobit prostory, které mají v budoucnu sloužit také k setkávání.

"Do budoucna bychom tady rádi zbudovali takové komunitní centrum právě pro nás pro pěstouny a také bychom tady rádi dělali různé besedy pro zájemce o náhradní rodinnou péči," řekla Kateřina Procházková, koordinátorka Charity Hvězda.

Charita by chtěla nové prostory otevřít už se začátkem dubna. V menším měřítku bude sloužit i stávající sklad v Horoměřicích.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu