• Načítám...
>

Hejtmanka předávala ceny osobnostem kraje

V Městském divadle ve Slaném se konalo slavnostní předání Cen hejtmanky. Předány byly v celkem osmi kategoriích. O laureátech rozhodla odborná porota a v jednom případě také veřejnost.

Reklama

V Městském divadle ve Slaném proběhl slavnostní galavečer. Hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková tady udělila ceny osobnostem, které významným způsobem přispěly k rozvoji kraje. Odborná komise letos vybírala z rekordního počtu 70 nominovaných osobností.

"Letos bylo rekordně nejvíce nominovaných osob, 70 úžasných osobností, které buď žijí ve Středočeském kraji a nebo tu svou činnost dělají ve Středočeském kraji. Když jsem se podívala do toho jeviště, tak to byla opravdu obrovská koncentrace skvělých duší, skvělých osobností, které dělají náš kraj krásnějším," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

Odměněno bylo celkem 8 osobností a ceny se udílely například v kategoriích sportu, podnikání, kultury, vědy nebo společenské odpovědnosti. Za kategorii pracovníka veřejného sektoru si cenu odnesla krizová manažerka Nikola Konopásková. V důsledku vojenského konfliktu na Ukrajině zprovoznila v Kladně ubytovací zařízení pro uprchlíky.

"Pro nás to znamenalo se rychle zaktivovat a během týdne tu ubytovnu otevřít, vybavit ji postelemi, nábytkem a potom, když už se to dalo do provozu ta ubytovna a přicházeli první uprchlíci, tak jsme jim pomáhali se buď začlenit do školství - do školek a škol dětem a rodičům do zaměstnání," řekla Nikola Konopásková - krizový manažer ZZS Středočeského kraje.

Nikola Konopásková tak se svými kolegy pomohla stovkám lidem v nouzi. Výjimečně se prý ale necítí. Svou práci vnímá jako povinnost a poslání. A pomáhat druhým je denní chléb i pro dalšího z oceněných - Michala Tasche. Ředitel Oblastního spolku Českého červeného kříže Kolín si odnesl cenu veřejnosti. 

"Hrozně moc si toho vážím a přiznám se, že mě to překvapilo, z ceny jsem dojatý. Je to různorodá práce, jeden den si hrajete s dětmi, školíte děti, druhý den přijde covid a testujete lidi, třetí den se objeví uprchlická krize a staráte se o děti, vydáváte humanitární věci," řekl Michal Tasch - Ředitel Oblastního spolku Kolín Českého červeného kříže.

Pod vedením Michala Tasche Oblastní spolek Českého červeného kříže organizuje akce pro děti, ale také pro dospělé i seniory.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu