• Načítám...
>

Ve Slaném ocenili nejlepší sportovce Středočeského kraje

V Městském Centru Grand ve Slaném byli oceněni nejlepší sportovci Středočeského kraje. Gratulaci přijali z rukou radního Středočeského kraje Milana Váchy i významných sportovních osobností.

Reklama

Městské Centrum Grand ve Slaném hostilo tradiční vyhlášení výsledků ankety Sportovec Středočeského kraje. Z více než dvou stovek nominovaných byla mezi několika oceněnými i patnáctiletá stolní tenistka Veronika Poláková z Vlašimi. Svými výkony na sebe upozornila loni v Bělehradě, kde na mistrovství Evropy do 15 let vybojovala ve dvouhře bronzovou medaili. V anketě proto ovládla kategorii Talent.

"Znamená to pro mě hodně, nečekala jsem to a budu si toho hodně vážit. Stolní tenis hraji od 6 let, začala jsem s mamkou a tátou, protože to oba hrají, celá rodina to hrála a tak jsem začala také. Budu se tomu věnovat i nadále, přecházím do nové kategorie, takže zase něco nového a snad se povede," řekla Veronika Poláková - vítězka v kategorii Talent.

Sportovci byli oceněni celkem v osmi kategoriích. Uznání se tak dočkali třeba nejlepší trenér, nejúspěšnější handicapovaný sportovec nebo zasloužilý funkcionář. Ti si skleněné sošky přebírali z rukou sportovních osobností. Mezi nimi se letos objevil i bronzový medailista ze zimních Olympijských her v Athénách - moderní pětibojař Libor Capaliny.

"Ne všichni se mohou dostat na tu celorepublikovou úroveň a tady je to pro ně ocenění," řekl Libor Capaliny - bronzový medailista ZOH 2004.

"Co byste třeba mladým začínajícím sportovcům vzkázal i třeba v době, kdy se jim nedaří, kdy mají špatnou sezonu nebo nějaké zranění?"

"Aby vydrželi, protože ten sport není o jedné sezoně, není to o jednom zranění, jedna sezona nic neznamená," řekl Libor Capaliny - bronzový medailista ZOH 2004.

Anketu Sportovec Středočeského kraje vyhlašují Středočeský kraj ve spolupráci se Středočeskou krajskou organizací České unie sportu.

"Jak jsme tady dnes viděli, ti sportovci jsou opravdu úspěšní - ale velmi úspěšní v celé řadě disciplín a já si myslím, že tomu mohou přispívat i ta naše sportovní centra mládeže, která ve Středočeském kraji máme," řekla Petra Pecková (STAN) - hejtmanka Středočeského kraje.

"Máme unikátní systém sportovních center mládeže, kde podporujeme celkem 29 center, které podporují následně v těch svých sportech ty své talenty a myslím si, že sklízíme plody," řekl Milan Vácha (STAN) - radní Středočeského kraje.

Cílem akce je ocenění nejlepších současných i bývalých sportovců Středočeského kraje. Především pak ale samotná motivace ke sportu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu