• Načítám...
>

Hejtmanka Pecková navštívila Mladou Boleslav

V rámci pravidelných výjezdů navštívila hejtmanka Středočeského kraje Petra Pecková (STAN) se svými spolupracovníky tentokrát Mladou Boleslav. Nejprve se vypravila do Vysoké školy Škoda auto, kde jí prorektor Petr Šulc seznámil s náplní studia a v čem je škola, kterou založila mladoboleslavská automobilka jedinečná. Další zastávka směřovala do společnosti Devinn, která se zabývá vývojem vodíkových technologií. Hned na to následovala návštěva do designerského centra Aufeer Group a svůj výjezd hejtmanka zakončila debatou s občany v Magistrátu statutárního města Mladá Boleslav.

Reklama

Středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN) pravidelně navštěvuje města a místa v kraji. Tentokrát se zastavila v městě automobilů Mladé Boleslavi. A její první návštěva nemohla směřovat nikam jinam než do místa, kde si zdejší Škodovka vychovává své budoucí pracovníky, do Vysoké školy ŠKODA AUTO.

„ŠKODA AUTO je středně velkou vysokou školou, která má specificky orientované studijní programy. Kombinují ve větší nebo menší míře ekonomické a technické vzdělávání. Tahle myšlenka stála u samotného zrodu školy, neboť se ukázalo, že absolventi s touto profilací trochu na trhu práce chybí,“ vysvětluje prorektor pro studijní záležitosti a řízení kvality Vysoké školy ŠKODA AUTO, Petr Šulc.

S mladoboleslavskou Škodovkou úzce spolupracuje i společnost Devinn, která se zabývá vývojem vodíkových technologií a to samé se dá říci i o designerském centru Aufeer Group. Na setkání představitelů kraje s vedoucími pracovníky firmy mimo jiné padla stížnost na nedostatek kvalifikovaných pracovníků, zejména v oblasti strojírenství. 

„My se snažíme jako Středočeský kraj tyto obory zatraktivnit. Snažíme se dávat do škol, které vychovávají studenty tohoto směru, opravdu hodně peněz, které putují do vnitřního vybavení těch škol. Směřují do inovace výuky, dále pak do přístrojů a věcí, se kterými studenti pracují. Jde nám o to, abychom ty obory zatraktivnili nejenom pro děti, ale i pro jejich rodiče, kteří mnohdy v osmé a deváté třídě rozhodují o tom, co budou jejich děti studovat,“ vysvětluje hejtmanka Středočeského kraje, Petra Pecková (STAN).

Výjezdy po kraji představují pro středočeskou hejtmanku inspiraci, dozví se na nich o problémech i úspěších, které jí samozřejmě musejí dělat velikou radost.

„Ve Středočeském kraji se opravdu daří vědě, výzkumu a inovacím, protože všechny ty společnosti přináší velkou přidanou hodnotu a do praxe přináší zase velké množství inovací. Přitom patří ke špičkám ve svém oboru, nejenom v naší republice, ale celosvětově a z toho mám velikou radost,“ uzavírá středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Závěr dne využila paní hejtmanka k diskusi s občany, a to v sídle Magistrátu města Mladá Boleslav. A i tam padla celá řada nových podnětů, názorů a argumentů, jak řešit některé problémy, případně něco vylepšit nebo lépe vysvětlit. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu