• Načítám...
>

Středočeský kraj ocenil dlouholeté starosty a starostky

Krajští radní v čele s hejtmankou Petrou Peckovou ocenili deset stávajících i bývalých starostů a starostek největšího českého regionu. Pamětní listinu si odnesli za dlouhodobé působení v čele svých obcí. Slavnostní akt se uskutečnil v hotelovém sále Aquaparku v pražských Čestlicích.

Reklama

Pamětní listina a láhev vína jako symbolické poděkování za více než třicetiletou službu v křesle starosty. Středočeská hejtmanka Petra Pecková ocenila v hotelovém sále Aquaparku v pražských Čestlicích celkem deset nominovaných starostek a starostů.

,,Myslím si, že je to nesmírně zásadní věc, protože je to kus života, je to kus lidského života, je to většina té pracovní kariéry a oni opravdu dělali tu práci skvěle, o čemž svědčí i to, že byli znovu a znovu do té funkce voleni," řekla středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN).

A v podstatě také občané stáli za nominacemi oceněných starostů. Středočeský kraj má totiž celkem 1 144 obcí a přehled starostů sloužících nad 30 let nikdo neeviduje. Desítku oceněných bývalých i současných starostů tak nominovalo buď současné vedení obcí nebo jejich stávající kolegové.

,,My bychom opravu museli jít do výsledků voleb a pak následně do zápisů ze zastupitelstva a utvoření koalic na obcích za těch třicet let a zkoumat, kdy se kdo opět stal starostou. Takže jsme opakovaně vyzývali takové starosty nebo jejich kolegy v newsletteru, který posíláme do obcí," doplnila Pecková.

Mezi deseti vybranými byl i Oldřich Pulda - starosta obce Charvatce na Mladoboleslavsku. Ten se vedení vesnice zhostil na konci roku 1990 a v křesle starosty setrvává dodnes. Ocenění pro něj prý znamená hodně, protože prý zpočátku chudou obec pomáhá rozvíjet už více než 33 let.

,,Začínal jsem s nulou v pokladně v obci, kde bylo necelých 170 obyvatel. Do dnešního dne se mi podařilo investovat zhruba 200 milionů. Mezi největší patřilo zejména kanalizace, vodovod, komunikace, osvětlení, obecní dům, nedávno se nám podařilo dokončit novou náves, kde je hasičská zbrojnice, nová školka, nový obecní úřad," popsal Oldřich Pulda, starosta obce Charvatce na Mladoboleslavsku.

Na závěr akce hejtmanka poděkovala nejen oceněným starostům, ale i všem ostatním v sále za jejich práci v samosprávě. Velký respekt si ale zaslouží také rodiny těchto starostů a starostek. Nepřetržitá každodenní služba totiž často bývá i na úkor volného času.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu