• Načítám...
>

Hejtmanka Středočeského kraje pomáhá pěstounům

V budově sídla Středočeského kraje se konala tisková konference k problematice pěstounské péče a její podpoře. Na akci byla současně představena nová spolupráce s projektem Euroklíč, která se podařila Středočeskému kraji pro potřeby pěstounských rodin zajistit. Na konferenci byli, kromě hejtmanky Petry Peckové, přítomni i radní Martin Hrabánek či koordinátorka pěstounů Kateřina Procházková.

Reklama

 Mezi hlavní priority současného vedení Středočeského kraje patří podpora pěstounské péče. 

 "Naším cílem, co se týče propagace, je zvolení různých metod, spolupráci s médii, kde chceme ukazovat pěstounství - vlastně ty životní příběhy pěstounů. V rodinách natáčíme pořady, kde ukazujeme jak pěstounství, tak i tu kladnou stránku, nejenom to, že je to starost o děti, ale že je to i obrovská radost. Takže to je jeden z našich cílů v současné době, aby se ukázalo, že ty pěstouni skutečně prožívají běžný a docela i příjemný život,” řekl Martin Hrabánek (ODS), radní Středočeského kraje.

Jednou z novinek je spolupráce s projektem Euroklíč, která se podařila Středočeskému kraji pro potřeby pěstounských rodin zajistit. 

"Euroklíč nám vlastně pomůže v péči o naše děti, tím, že budeme moci vlastně využívat právě ty čisté prostory pro naše pěstounské děti. Protože často v pěstounských péčích a obzvláště na přechodnou dobu jsou miminka a moc nám to v tom ohledu pomůže. Jednak teda v podstatě ten euroklíč využívají biologičtí rodiče dětí do 3 let a my jako náhradní rodiče - my jako pěstouni jsme vlastně náhradní rodiče, jsme velmi rádi, že jsme byli zařazeni na status těch rodičů, kteří mohou ten klíč využívat,” řekla Kateřina Procházková, koordinátorka, pěstounský sklad Hvězda.

Středočeský kraj zároveň připravuje přímo v budově krajského úřadu nové moderní pracoviště sloužící k zajišťování zprostředkování náhradní rodinné péče a poradenství v oblasti osvojení a pěstounství. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu