• Načítám...
>

Soutěž krajských obcí v třídění odpadu zná své vítěze

V Praze se konalo slavnostní vyhlášení vítězů soutěže My třídíme nejlépe. Do soutěže se zapojují obce a města Středočeského kraje. Jako už tradičně se hodnotí výsledky za 1. až 4. čtvrtletí daného roku.

Reklama

Která obec v kraji je nejlepší v třídění odpadu? To zjišťovala už tradičně soutěž s názvem My třídíme nejlépe. A letošní ročník už zná své vítěze, kterým předali ocenění zástupci Středočeského kraje a autorizované společnosti EKO-KOM.

"Je to soutěž pro obce, které jsou zapojeny do EKO-KOMu, to znamená téměř všechny obce Středočeského kraje. Jde o to, že se měří, která obec vytřídí nejvíce papíru, plastu a podobných složek. Nejlepší odpad je samozřejmě ten, který vůbec nevznikne. Pak je také dobré ho třídit a recyklovat, protože čím méně nám vznikne toho směsného komunálního odpadu, tím méně se pak vozí na skládky a podobně. Takže za mě je důležité opravdu třídit jak papír, plast, tak všechno, co můžeme," řekla Jana Skopalíková (Piráti), radní Středočeského kraje.

Do soutěže byly automaticky zařazeny všechny krajské obce, které jsou zapojené do systému EKO-KOM. Obce byly rozděleny do čtyř kategorií podle počtu obyvatel. Letos byla vyhlášena také jedna zcela nová kategorie a to Čestný titul: Nejlépe třídící obec Středočeského kraje v rámci vstupu do síně slávy. Toto ocenění se uděluje obci nebo městu, které se umístily dva roky po sobě na některém z prvních třech míst. Ocenění v této kategorii získaly obce Třebsko, Samopše, Lety a Sulice.

"Tato soutěž slaví již osmnáctý ročník, což je za mě už velká tradice a jde o to, aby se podpořilo to třídění v obcích jako takových," řekla Jana Skopalíková (Piráti), radní Středočeského kraje.

 Oceněné obce obdržely plaketu vyrobenou z recyklovaného skla a k tomu i finanční odměnu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu