• Načítám...
>

Kladno má první školní kavárnu

SOŠ a SOU Edvarda Beneše na Kladně má svou vlastní školní kavárnu. Ta bude sloužit k odborné výuce oboru kuchař - číšník. V budoucnu škola plánuje, že kavárnu, kterou budou moci zatím navštěvovat pouze žáci a personál školy, zpřístupní také veřejnosti.

Reklama

Kladenská SOŠ a SOU Edvarda Beneše otevřela vlastní školní kavárnu. Sloužit bude zatím pro studenty a personál školy.

"Ten nápad vznikl zhruba tři roky zpátky, kdy jsme přišli s nápadem rozšířit odborný výcvik našich žáků přímo oboru kuchař - číšník. A my jsme dostali nápad, že bychom to chtěli posunout úplně k dokonalosti. Takže jsme si nějakým způsobem usmysleli, že bychom chtěli vybudovat školní kavárnu, kde se budou samozřejmě zapojovat do toho dění naši žáci učebního oboru kuchař - číšník. Přišli jsme s tím nápadem za panem radím na krajský úřad a jemu se ta myšlenka líbila," řekl Petr Paták, ředitel školy.

Kavárna vznikla za finanční podpory Středočeského kraje. Z celkové investice více než tři miliony korun si zhruba třetinu financovala sama škola.

"My jako zřizovatel jsme samozřejmě financovali částkou 2,3 milionů korun tuto stavbu. Je to nejlepší počin. Skutečně žáci, kteří studují obory kuchař - číšník, pokud si mohou vyzkoušet a mít větší podíl té praxe přímo se skutečnými zákazníky, tak tu nervozitu a nešťastné začátky si odbydou tady a potom jsou opravdu po absolvování školy už hotovými profesionály," řekl Milan Vácha (STAN), radní Středočeského kraje.

Vedení školy má s kavárnou velké plány. Hned jak bude splňovat potřebné parametry, bude otevřena také pro širokou veřejnost. To by se mohlo stát zhruba na jaře příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu