• Načítám...
>

Školy dbají na jazykovou vybavenost

Dobrá jazyková vybavenost je pro mladé lidi jednou z nejdůležitějších věcí. Proto jak školy, tak i jejich zřizovatelé čím dál více dbají na výuku jazyků. Prim hraje samozřejmě angličtina.

Reklama

Znalost angličtiny a dalších světových jazyků je v dnešní době nezbytnou nutností. Jazykovou vybavenost podporuje i Středočeský kraj jako zřizovatel středních škol.

"Samozřejmě podporujeme různé výměnné akce škol, podporujeme je finančně a v letošním roce máme takový veliký projekt, kdy by stáž chtělo asi 500 našich studentů. Cestovali do naší družební oblasti v Itálii," řekl Zdeněk Seidl, radní Středočeského kraje.

Kraj také plánuje na jednom ze svých gymnázií zahájit výuku některého z předmětu v anglickém jazyce. Už i na základních školách ale dbají na jazykové znalosti. Své o tom vědí v Kladně, kde se zapojili do dvou mezinárodních projektů.

"Společně s námi je zapojených dalších 5 škol, škola z Bulharska, Norska, Itálie, Španělska a Irska. Vycházíme z názvu Past generation - New innovations, kdy se pomocí nových technologií, pomocí počítačů, tabletů snažíme zpracovávat jednotlivá témata, která se týkají historie. Chceme dětem vštípit více povědomí o historii jak naší, tak zemí, které jsou s námi do projektů zapojené," řekla Kristýna Sladká, učitelka, koordinátor projektu.

Další projekt se jmenuje Brána jazyků otevřena a zlepšuje jazykovou vybavenost samotných učitelů.

"Vyšleme učitele do Spojeného království na jazykové kurzy angličtiny s tím, že hlavním cílem projektu je zlepšit jejich jazykové schopnosti, aby pak mohli nastartovat další mezinárodní projekty už zaměřené přímo na spolupráci mezi školami a hlavně pro děti," řekla Pavlína Lechnýřová, učitelka, koordinátor projektu.

Učitelé tak budou ubytovaní přímo v anglických rodinách. Budou absolvovat kurzy angličtiny a své zkušenosti pak budou předávat žákům v kladenské ZŠ. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu