• Načítám...
>

Participativní rozpočet se ve Slaném osvědčil

Město Slaný na základě dobrých zkušeností z loňského roku připravilo už podruhé pro své občany možnost rozhodnout o projektech, které by měly být městem v zájmu veřejnosti realizovány. Pro participativní rozpočet slánská radnice letos vyčlenila jeden milion korun.

Reklama

Radnice města Slaný pro letošní rok opět připravila finanční prostředky na realizaci projektů v rámci tzv. participativního rozpočtu. V loňském roce občané Slaného hlasovali o využití milionu korun a letos je pro realizaci projektů radnicí připraven rozpočet ve stejné výši. 

"V loňském i v letošním roce dáváme do rozpočtu milion korun, které slouží přímo potřebám občanů na jejich projekty, které oni chtějí dělat," řekl Martin Hrabánek, starosta města Slaný.

"Jaké jsou to projekty? Co občané navrhují, nebo mohou navrhovat?" 

"Je to poměrně široká a pestrá škála věcí, od laviček počínaje, přes moderní workoutová hřiště, po vylepšování a revitalizace sídlišť," řekl Martin Hrabánek. 

Participativní rozpočet je koncipován jako inovativní nástroj přímé demokracie. Díky tomu je možné, aby obyvatelé města rozhodovali o části městského rozpočtu zcela podle vlastního uvážení.

"Projekty mohou předkládat občané města Slaný, kteří zde mají trvalé bydliště. Musí být starší 18 let. Projekt musí obsahovat seznam podporovatelů projektu, musí být realizován na pozemcích města. Součástí přikládaných projektů musí být samozřejmě rozpočet toho projektu. To je proces, který je poměrně složitý a ne každý občas si dokáže takový rozpočet zpracovat. Takže v tomto okamžiku jsme připraveni kdykoliv pomoci se sestavováním toho rozpočtu a zkonzultovat, jaké další náklady by každý konkrétní projekt mohl přinést," řekla Martina Prokešová, manažerka rozvoje města Slaný. 

Občané Slaného by měli mít možnost radnici navrhovat své nápady a projekty od března do druhé poloviny dubna letošního roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu