• Načítám...
>

Muzeum v Roztokách prezentuje Barevný svět

Středočeské muzeum v Roztokách u Prahy prezentuje interaktivní výstavu Barevný svět. V ojedinělé expozici představuje kouzlo barev v přírodě, ve fyzice, v umění a také v současném moderním světě. Nápaditě ukazuje barvy, které mnohdy pro jejich různorodost už ani dostatečně nevnímáme a přitom mají zásadní vliv na naše rozpoložení, náladu a celkové chování.

Reklama

Výstava Barevný svět zachycuje pestrý svět barev očima umělce, historika, ekologa nebo třeba i fyzika - ten umí převést barvy na zvuk.

"Výstava je koncipována velice zajímavě, jsou k ní úžasné doprovodné programy a kromě školních dětí a rodin s dětmi si tady mohou přijít na své i ostatní návštěvníci, laická veřejnost, odborná veřejnost, protože ta témata týkající se barev jak v přírodním prostředí, tak v prostředí lidské společnosti, jsou velice zajímavě pojednána interaktivním způsobem," řekla Ivana Kubečková, zástupkyně ředitelky Středočeského muzea v Roztokách u Prahy.

Výstava Barevný svět byla původně připravena v Muzeu regionu Valašska a v Čechách je právě v Roztokách prezentována vůbec poprvé. Děti nejvíce zaujala barevná komora, kde kostky pod vlivem různého světla skrývají svou barvu. Nebo také barevný dj, na kterém se míchají barvy dle libosti. Zajímavá je také ta část výstavy, která je věnována zvířatům, tedy konkrétně jejich pohledu na svět.

"My vidíme červeně, žlutě a tak dále, tak můžeme zjistit, že pes nebo kočka vidí modrozeleně, nebo naopak ptáčci mají veliký rozptyl barev, takže je vidí daleko pestřeji než my," řekla Iva Ježková, PR marketing Středočeského muzea v Roztokách u Prahy.

Citlivě a srozumitelně, zejména s ohledem na dětské návštěvníky, je také pojato nahlédnutí do základních principů práce malířů, na rozdíly jednotlivých barev a kompozic.

"Mně se to tu moc líbilo, je to tady super a jsou tady krásné obrázky a skvělé hry," řekl Tomáš Bloudek, žák.

Výstava Barevný svět ve Středočeském muzeu v Roztokách u Prahy bude až do 8. července. Navštívit ji můžete vždy od středy do neděle od 10 do 18 hodin. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu