• Načítám...
>

Domov Na Hrádku přivítal děti

Den otevřených dveří v Domově Na Hrádku byl tentokrát spojený s oslavami mezinárodního Dne dětí. Součástí programu tedy byly nejrůznější hry a soutěže pro děti a nechybělo ani vystoupení žáků základních škol.

Reklama

Domov Na Hrádku, který je příspěvkovou organizací Středočeského kraje, se stará o osoby se zdravotním postižením a vedení kraje si ho velmi cení. 

"Tady se nás personál stará o klienty, které bychom někde jinde těžko umístili. Jsou to klienti, o které se rodiny nemohou starat kvůli jejich stupni postižení. Ten areál je moc hezký a já si myslím, že klientům se tady dostává až rodinné péče. Takže já jsem za to moc ráda. Každá koruna, která jde tímto směrem, se nedá vyčíslit. Ten přínos je obrovský," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Už 15 let domov pravidelně organizuje Den otevřených dveří, kde se jeho klienti mohou potkat nejen se svými sousedy.

"Jsem velice rád, že paní ředitelka tuto akci drží již 15 let a neustále se to snaží rozvíjet. Je to vizitka jak obce, tak i Hrádku jako takového, ale hlavně je to vizitka pro ni, že se stará o ty občany, kteří tu péči potřebují," řekl Jan Uher, starosta obce Bečváry.

Letos poprvé Domov Na Hrádku svůj Den otevřených dveří spojil se Dnem dětí.

"Protože jsme zjistili, že ten kontakt s dětmi je pro naše klienty nesmírně důležitý. A protože nám sem vždy chodily vystupovat, protože už 15 let děláme Den otevřených dveří, tak nás napadlo se domluvit s panem starostou, že bychom to spojili, protože oni to většinou dělali jako obec, tak jsme si řekli, že to uděláme najedou, abychom tady byli všichni pohromadě," řekla Jana Pilná, ředitelka Domova Na Hrádku.

Kromě jiných aktivit si děti mohly vyzkoušet jak báječně svět vypadá z koňského hřbetu.

"Spousta dětí, které mají třeba problémy s chováním, s učením, se u těch koní zklidní," řekla Pavla Neumanová, předsedkyně spolku Stáj Rozárka. 

Přesto, že se počasí začalo v průběhu dne kabonit, dobrou náladu přítomným nezkazilo. Postaraly se o to jistě i písně Heidi Janků.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu