• Načítám...
>

Zasloužilí hasiči si dali dostaveníčko

Krajské sdružení hasičů Středočeského kraje pořádalo setkání zasloužilých hasičů. Několik desítek hasičských matadorů se sjelo do Přerova nad Labem, aby společně zavzpomínali na nejhezčí chvilky jejich hasičské kariéry.

Reklama

Už po 13. se konalo setkání zasloužilých hasičů Středočeského kraje. Dějištěm této události bylo tentokrát Polabské národopisné muzeum v Přerově nad Labem. 

"Zasloužilý hasič je ten, kdo celý život pracoval pro hasiče a dostal tento titul. Jednou za rok je svoláváme a tady jim připravujeme program. Podmínkou k udělení titulu je 40 let činnosti u hasičů," řekl Oldřich Lacina, starosta dobrovolných hasičů Středočeského kraje.

Do Přerova nad Labem přijelo zhruba 150 hasičů z celého Středočeského kraje. Mezi nimi nechyběl ani Václav Cinkl, který si odnesl krajskou záslužnou medaili. 

"Roku 1955 jsem se přihlásil po vojně. Hasiči mě vlastně umluvili. Já jsem byl vyučený strojník. Říkali, že mám jít k nim, že je potřebuji, tak jsem se stal hasičem," řekl Václav Cinkl, SDH Katusice. 

Pan Václav u hasičů zažil mnoho příjemných i méně příjemných chvil.

"Hasili jsme pár lesních požárů, ale nikomu to nepřeji. Lesní požár je nejhorší co může být. Když soutěží mladí lidé, žáci, to jsou hezké soutěže. Tam je to všechno od srdce," řekl Václav Cinkl.

Jednou ze zasloužilých hasiček je i paní Jana Vráblíková. Ta je u požárníků také velmi dlouho. 

"Nastupovala jsem v roce 1966. Prošla jsem řadou funkcí, hlavně tedy s mládeží," řekla Jana Vráblíková, SDH Březové Hory. 

Pro zasloužilé hasiče byl připraven pestrý program a prohlédnou si mohli také historickou i současnou požární techniku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu