• Načítám...
>

Středočeský kraj chce přílákat hlavně movité turisty

Středočeský kraj spojí své síly v podpoře cestovního ruchu s Letištěm Václava Havla a agenturami CzechTourism a Prague City Tourism. Cílem memoranda je podpora cestovního ruchu a přilákání především movité klientely, která zde stráví více dní.

Reklama

Středočeský kraj podepsal memorandum podporující cestovní ruch v regionu. Na základě toho byla vytvořena pracovní skupina, která bude vytvářet atraktivní nabídky a příležitosti pro movitou klientelu. 

"Cílem je společná propagace regionu, Prahy, středních Čech a potažmo i celé ČR a podpora letiště," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Česká Centrála cestovního ruchu chce využívat hlavně online komunikaci zaměřenou na tzv. influencery turisty, jejichž příspěvky sledují sta tisíce lidí. 

"Vlastně i tady pro prezentaci regionů ti influenceři jsou velmi vhodným nástrojem, protože se nedrží těch tradičních zajetých modelů a schémat, ale jsou schopni úplně vybočit mimo rámec, takže ty destinace, které jsme jim ukazovali byla třeba Praha, Kutná Hora, Kokořínsko, ale vlastně z úplně jiného poměru. Ne aby šli na Karlův most, ale aby si šli užít lifestyle do Prahy a podívali se jak tady žijí lidé, co tady dělají," řekla Monika Palátková, ředitelka ČCCR. 

Jedním z dalších kroků bude vytvoření cestovního balíčku, který bude zahrnovat vícedenní pobyty jak v Praze, tak i ve Středočeském kraji. 

"Ano, jde nám o prodloužení pobytu cizinců, rsp. turistů. Chtěli bychom ideálně dvoudenní pobyt v Praze a 3 dny ve středních Čechách, nebo naopak. Takový je náš cíl," řekla Markéta Wernerová, ředitelka Středočeské centrály cestovního ruchu. 

Součástí podpory cestovního ruchu bude i otevření přímých leteckých linek. Mezi ně patří např. Bangkok, Dillí, Tchaj-pej či Tokio.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu