• Načítám...
>

V Praze a středních Čechách slavil Harley Davidson

Praha a střední Čechy se celé čtyři dny těšily zájmu milovníků Harley Davidson. Ti sem přijeli oslavit sto patnácté výročí založení této legendární značky.

Reklama

Stejně jako domácí i zahraniční návštěvníci oslav 115. výročí Harley Davidson vyráželi z pražského Výstaviště a užívali si zajímavé trasy a inspirativní místa ve středních Čechách, užila si hejtmanka Středočeského kraje Spanilou jízdu Prahou. 

"Musím říct, že to byl úžasný zážitek, tolik motorek najednou, ale co mě překvapilo velmi pozitivně, byla účast obyvatel Prahy a turistů, kteří byli podél celé trasy. Ta energie byla velmi pozitivní," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Středočeský kraj investoval do propagace související s oslavami Harley Davidson 10 milionů korun. A to vše s jasným cílem - přesvědčit svět, že obdiv si zaslouží nejen Praha, ale i její široké okolí. 

"Největší význam cítím v tom, že lidé ten Středočeský kraj poznají. Oni poznají i to, že existuje Středočeský kraj, že ČR není jen Praha," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

V tuto chvíli jsou v penzionech ve Středočeském kraji ubytovány tisíce zahraničních účastníků z více než 80 zemí světa," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

"Turistický ruch je velmi důležitý. My potřebujeme dostat turisty z Prahy, takže věřím tomu, že to nějaký význam bude mít, a že to, co jsme do toho investovali, se nám mnohonásobně vrátí," řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje. 

"Spousta lidí, kteří jsou zajímaví pro turistický ruch a určitě se budou vracet. Objevují, že je to tu pěkné. Projezdili to tady, protože nepřiletěli letadlem a neubytovali se jen na jednou místě. Jeli na motorkách, projezdili to křížem krážem, hlavně střední Čechy. Myslím si, že si to opravdu užili. Podle reakcí, které zatím máme, se nebojím, že bychom je tu neviděli opakovaně," řekl Jaroslav Vavřina, organizátor oslav Harley Davidson. 

Oslavy 115. výročí Harley Davidson byly pro Prahu i střední Čechy zcela unikátní akcí, která se už nikdy nebude opakovat. Pro takové příležitosti si totiž Harley Davidson vybírá, a to velmi pečlivě, pokaždé jinou metropoli.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu