• Načítám...
>

Středočeský kraj prověří dodavatelské smlouvy

Vedení Středočeského kraje zkontroluje dodavatelské smlouvy ve všech svých sociálních zařízeních a oblastních nemocnicích. Oznámila to hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová. Důvodem je podezření na manipulace se zakázkami v pražských nemocnicích, které se podle policie týká i devíti sociálních zařízení ve Středočeském kraji.

Reklama

Hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová z hnutí ANO nechá prověřit smlouvy ve všech nemocnicích a příspěvkových organizacích Středočeského kraje. Reaguje tak na policii, která vyšetřuje podezření na manipulace se zakázkami v pražských nemocnicích. V souvislosti s tímto případem totiž detektivové zasahovali i v devíti středočeských příspěvkových organizacích. 

"Spadá sem 59 příspěvkových organizací s různým režimem. Z toho 9 je předmětem vyšetřování," řekla Aneta Heřmanová, radní Středočeského kraje.

"Nikdo z mého týmu, ani já, nejsme objektem vyšetřování a ani jinak nejsme do tohoto případu zapojeni. Vydala jsem pokyn řediteli Krajského úřadu, aby v rámci svých kompetencí zajistil bezproblémový chod ve všech dotčených organizacích. Především aby se vyšetřování policie nedotklo jejich klientů, a aby současně požádal všechny zúčastněné o maximální vstřícnost směrem k policii," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Vyšetřovatelé z elitní Národní centrály proti organizovanému zločinu provedli také domovní prohlídku u sestry středočeské hejtmanky Pavlíny Kuncové. Ta podle médií působí jako asistentka 2 poslanců za hnutí ANO a v minulosti pro tutéž stranu působila také jako krajská manažerka.

"Spekulace, že by sestra měla jakýkoliv politický vliv ve Středočeském kraji, já zásadně odmítám. Sestra není součástí mého týmu, nemá žádný vliv ani na krajskou politiku, ani na chod středočeského Krajského úřadu," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Policie v kauze manipulací se zakázkami obvinila mimo jiné i podnikatele Tomáše Horáčka, který se údajně zaštiťoval jménem středočeské hejtmanky.

"Já osobně jsem ho v životě neviděla a považuji za naprosto nepřípustné, aby se kdokoliv zaštiťoval jménem nebo funkcí hejtmanky," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Kromě podnikatele Tomáše Horáčka čelí obvinění dalších 8 lidí. Které konkrétní osoby a příspěvkové organizace prošetřuje policie ve Středočeském kraji zatím není jasné.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu