• Načítám...
>

Roztoky patří keramice a porcelánu

V působivém prostředí zámeckého parku Středočeského muzea v Roztokách u Prahy právě probíhá výstava Letní keramická plastika. Až do 4. listopadu tady více než třicítka umělců vystavuje svá sochařská díla a instalace.

Reklama

Keramika a porcelán, to jsou materiály, ze kterých jsou vytvořena umělecká díla. Ty můžete v současnosti vidět v zámeckém parku v Roztokách u Prahy. 

"Letní keramická plastika je unikátní akce. Je to již 25. ročník. Vystavuje 30 umělců v parku Středočeského muzea v Roztokách u Prahy. Jsou to jak velice významní autoři, tak třeba i umělci, kteří jsou začínající a nadějní," řekl Milan Hlaveš, kurátor výstavy. 

Tato venkovní výstava je opravdu unikátní. Umělecká díla najdete jak na nádvoří muzea, tak i v zámeckém příkopě nebo temných zákoutích. 

"Záleží nám na tom, aby to sedělo do jednotlivých prostor zámeckého parku a samozřejmě, aby ta díla komunikovala i mezi sebou," řekl Milan Hlaveš. 

Kurátorem je i Petr Lada, který sám v exteriérech zámku v Roztokách u Prahy vystavuje. 

"Některé věci vybíráme přímo z ateliéru od výtvarníků. Některé věci jsou vytvářeny přímo pro tento prostor, což, třeba v letošním roce, je můj případ, kdy zde budou 2 pětimetrové porcelánové sloupy, které tvoří dvojici figur muže a ženy," řekl Petr Lada, kurátor a výtvarník.

Výstavu Letní keramická plastiku můžete ve Středočeském muzeu navštívit až do 4. listopadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu