• Načítám...
>

Turisté se mohou těšit na nová přístaviště

Více klidných a bezpečných míst pro vodní turistiku a tím i více příležitostí pro podnikatele a také pro obce a města chce Středočeský kraj. Proto se připojil k aktivitě Ředitelství vodních cest, které hodlá vybudovat deset nových přístavišť pro rekreační plavidla na Labi a na Vltavě. Kraj pomůže finančně obcím vybudovat potřebnou infrastrukturu a celou akci bude koordinovat. Chce tak nalákat turisty a to nejen domácí, ale i zahraniční.

Reklama

"Cílem této společné investice Ředitelství vodních cest, obcí a Středočeského kraje, je zajistit veřejná přístaviště, kde bude k dispozici prostor pro bezpečné zakotvení lodí s přípojkami na elektrickou energii a vodu tak, abyste tu mohli strávit svou dovolenou ve středních Čechách a nemuseli třeba za plavbou na lodích jet do Holandska," řekl Jan Bukovský, tiskový mluvčí Ředitelství vodních cest. 

"Obce tam budou mít obrovskou příležitost pro rozvoj jejich cestovního ruchu, bude tam příležitost pro místní podnikatele," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje. 

"Množství nově zakoupených lodí a nových licencí, co si lidé dělají, ukazuje, že skutečně ta vodní doprava má před sebou velkou budoucnost," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje. 

"Jak to tady vlastně bude v budoucnu vypadat?"

"V této části by mělo být zázemí pro přístav pro malé lodě. Tento přístav by měl sloužit široké veřejnosti s tím, že provozovatel přístavu bude město Mělník, které se o něj také bude starat. Mělo by tady vzniknout odpočinkové rekreační centrum ve městě, právě i s tím zázemím pro toho, kdo sem přijede lodí, aby si tady buď odpočinul, nebo zrekonstruovanou cestou šel nahoru na náměstí nebo někam do města," řekl Ctirad Mikeš, starosta Mělníka.

"Hlavně doufám, že to přístaviště bude, protože my na to čekáme asi od roku 2011. Turisté v současné době po Labi jezdí, vidíme, že z Poděbrad přijíždí, otočí se a jedou zpět. Doufáme, že když budeme mít kvalitní přístaviště na našem Kmochově ostrově, tak vystoupí, a my jako město jsme připraveni zaplatit tu infrastrukturu na břehu a navést turistu i k nám do města," řekl Vít Rakušan, starosta Kolína.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu