• Načítám...
>

Středočeši využili příležitosti oslav HD naplno

Na oslavách 115. výročí založení Harley - Davidson se finančně podílel i Středočeský kraj. Cílem bylo nalákat řadu návštěvníků oslav do zajímavých míst v regionu a podpořit tak turistický ruch.

Reklama

Středočeský kraj investoval do propagace související s oslavami Harley - Davidson 10 milionů korun. A to vše s jasným cílem. Přesvědčit svět, že obdiv si zaslouží nejen Praha, ale i její široké okolí.

"Já tam ten největší význam cítím v tom, že ty lidi ten Středočeský kraj poznají, že Česká republika není jen Praha, oni se potom vrátí domů a řeknou to těm ostatním, takže takto se ten Středočeský kraj dostane do povědomí všech těch účastníků," řekl Martin Herman, radní Středočeského kraje.

"Je to jedna z největších akcí vůbec v Evropě, která se v letošním roce koná, takže máme štěstí, že se koná ve Středočeském kraji a v tuto chvíli jsou po Středočeském kraji v hotelích a ubytovnách ubytovány tisíce zahraničních účastníků z více jak 80 zemí světa, takže já doufám, že si to tady prohlédnou, zalíbí se jim to a budou se sem vracet," řekl Martin Draxler, radní Středočeského kraje.

Ten turistický ruch je velmi důležitý a my potřebujeme dostat turisty hlavně z Prahy, takže věřím, že v tom nějaký význam bude a že to, co jsme do toho investovali, se nám mnohonásobně vrátí," řekl Miloš Petera, náměstek hejtmanky Středočeského kraje.

"Ráda to srovnávám i s filmovými pobídkami, protože ten princip fungování je velmi podobný. Pokud by vše ostatní nevyšlo, tak určitě návratnost peněz tam je, protože všichni, kdo vjedou do toho regionu, tak dělají zastávky, jedí, pijí a to jsou ty peníze, které v regionu zůstávají," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Oslavy 115. výročí Harley - Davidson byly pro Prahu i střední Čechy zcela unikátní akcí, která se už nikdy nebude opakovat. Pro takové příležitosti si totiž Harley - Davidson vybírá, a to velmi pečlivě, pokaždé jinou metropoli. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu