• Načítám...
>

Beroun se dočká nové zeleně

Město Beroun, které letos investuje do květinové výzdoby města několik milionů korun, přišlo s projektem na realizaci dvou nových parků a přírodních zahrad ve dvou mateřských školách.

Reklama

Dvou nových parků se možná brzy dočkají obyvatelé Berouna.

"Jsou to 2 parky, které město připravilo z dotace. Dostalo dotaci na projekty. Je to park Pod Homolkou, který je v nové zástavbě rodinných domů. Pak je to park podél řeky Berounky, kde je obrovské území, které má velký potenciál," řekla Dana Vilhelmová, vedoucí úseku územního plánování a regionálního rozvoje. 

Každý z parků bude odlišný a nabídne sportovní, relaxační nebo kulturní vyžití jiné skupině obyvatel.

"Ten u Berounky by měl sloužit pro všechny věkové kategorie. Najdou tam atrakce nejen senioři, rodiče s malými dětmi, ale i mládež," řekla Dana Vilhelmová.

Ani v parku Na Homolce ale nebude chybět především sportovní vyžití, a tak se místní mohou těšit např. na lanové hřiště nebo pétanque.

"Měly by tam být různé objekty na protahování, lavičky a další věci jsou samozřejmé," řekl Ivan Kůs, starosta Berouna.

Projekt realizace nových parků má přispět k rozvoji městské zeleně. Do té město investuje ročně několik milionů korun. 

"V běžném rozpočtu města, jen pro zajímavost, na letošní rok máme vyhrazeno zhruba 16 milionů korun na zeleň. Dále, ve dvou našich MŠ, připravujeme pod dotací vybudování tzn. přírodních zahrad, kde by se děti vyřádily v zeleni, ale současně by to pro ně bylo i jakési poučení o přírodě. Takže spojit příjemné s užitečným," řekl Ivan Kůs.

Přírodní zahrady ve školkách tak mají přispět k přirozenému kontaktu dětí s přírodou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu