• Načítám...
>

Nové Strašecí má kontaktní centrum pro seniory

V Novém Strašecí vzniklo nové kontaktní místo pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Tzv. projekt Posez připravil, ve spolupráci s obcemi, Středočeský kraj, který plánuje otevření celkem tří těchto kontaktních míst.

Reklama

Domov pro seniory v Novém Strašecí se stal jedním ze tří, který se zapojil do projektu Posez, který se zabývá pomoci seniorům a zdravotně postiženým a podílí se na něm jak příslušné obce, tak i Středočeský kraj.

"Spočívá především v pomoci a podpoře seniorům a lidem se zdravotním postiženým s veřejnosti, z regionu. Tedy ne z našeho domova, ale lidem, kteří jsou v domácím prostředí a potřebují určitou podporu právě buď v té sociální oblasti, v poradenství, nebo i v tom, aby prostě nebyli sami," řekla Miluše Jůnová, ředitelka Domova seniorů. 

Nově se tak senioři z celého regionu mohou zapojit do aktivit místního domova pro seniory.

"Je jim umožněno, aby aktivně vstoupili do života domova seniorů, aby se mohli zúčastnit jeho aktivit, a hlavně, aby i sami mohli přijít, posedět si tady, vypít si kávu, zahrát si třeba na piano. Budou tady mít přístup k internetu," řekla Libuše Vosátková, místostarostka Nového Strašecí. 

Součástí projektu bude ale i právní poradenství, a to nejen pro seniory.

"Jak zažádat o různé sociální dávky, protože se to týká i lidí s postižením, lidí, kteří mohou být po úrazech. A pokud oni nemohou sami, tak my je přivezeme. Právě k tomu slouží dotace, kterou dostaneme od obce a od Krajského úřadu Středočeského kraje," řekla Miluše Jůnová. 

A právě Středočeský kraj, který financuje 60% nákladů, vybral pro projekt, mimo Nového Strašecí, také Poděbrady a Benešov.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu