• Načítám...
>

Muzeum Sedlčany zahájilo výstavu Svět Kostek

Městské muzeum Sedlčany zahájilo výstavu unikátních staveb postavených z nejznámější stavebnice LEGO. Zájemci mohou vidět nejen věhlasné budovy, ale i třeba vozy či známé filmové postavy. Expozice je pro veřejnost otevřena do 14. září.

Reklama

Městské muzeum Sedlčany si připravilo na letní prázdniny novou výstavu nazvanou jako Svět kostek. Ta prezentuje předměty a stavby, které byly sestaveny z dílů stavebnice lego, která si získá srdce nejen dětí, ale i dospělých.

"Máme tady veliké množství modelů, která zobrazují různá témata. Někdo se specializuje na auta a vláčky, někdo má rád lodě, jsou tady výjevy z filmů," řekl Pavel Žak, správce sbírek.

Jedním z největších modelů je parní loď, která je pojmenována jako Mark Twain.

"Nedá se transportovat úplně vcelku, takže jeho autor ho přivezl v 6 nebo 7 krabicích a až tady na místě ho sestavoval," řekl Pavel Žak.

Zvláště modely aut jsou tak precizně vytvořené, že na první pohled není poznat, že jsou vyrobeny z jednotlivých dílků kostek.

"Máme tady velice zajímavý model Škody kabriolet, který na první pohled vůbec nepřipomíná kostičky lego, ty jsou tam takové ztracené. Až když se podíváte blíž, tak zjistíte, že to je opravdu poctivý originál lego kostičky," řekl Pavel Žak.

Někteří konstruktéři propadli této stavebnici natolik, že se sestavováním modelů živí.

"Konkrétně tento Millennium falcon, co tady máme, tak ten se v současné době prodává asi za 20 tisíc korun," řekl Pavel Žak.

S jednotlivými vystavenými exponáty není povoleno nijak manipulovat. Proto je zde k dispozici i hrací koutek, kde si mohou malí i velcí stavitelé zhmotnit své představy a následně svá díla vystavit a inspirovat tak ostatní návštěvníky.

anketa

Nadšenci této nejznámější stavebnice na světě mohou obdivovat tuto výstavu do 14. září tohoto roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu