• Načítám...
>

Sedlčanští strážníci mají konečně novou stanici

Strážníci městské policie v Sedlčanech se dočkali nové budovy služebny v blízkosti autobusového nádraží. Na vyhovující prostory čekali 25 let. Ty původní nesplňovaly především hygienické předpisy.

Reklama

Od roku 1991 sídlili sedlčanští strážníci v přízemí městské radnice. Počet zaměstnanců se však během této doby zvýšil. Prostory tak byly v posledních letech značně nevyhovující. 

"Prostory nevyhovovaly po stránce rozměrové, po stránce hygienické, dokonce jsme měli nějaká upozornění při kontrole hygieny, že musíme dotvořit ještě další šatnové zázemí pro skladování věcí," řekl Miroslav Hölzel, místostarosta města Sedlčany. 

Vedení radnice tak nechalo postavit novou policejní stanici v blízkosti autobusového nádraží. Ta splňuje základní hygienické požadavky a zároveň poskytuje kvalitní zázemí pro práci. Např. moderní monitorovací systém. 

"Rychlost kamerového systému se podstatně zkvalitnila, čímž se zlepšila ta situace monitorování osob ve městě, i celodenního provozu," řekl Petr Krch, velitel stanice. 

Prostory nové policejní stanice jsou připraveny i na agresivní osoby.

"V této části máme tzv. špinavou čekárnu, kam přichází osoby, které mají drogovou minulost, nebo jsou třeba znečištěné," řekl Petr Krch.

Velkou nevýhodou staré stanice byla její omezená kapacita. Oproti původním prostorám umožňuje nová budova zadržovat problémové osoby odděleně od ostatních. 

"Naším záměrem je, aby ta slušná část veřejnosti, která přichází s oznámením nebo žádostí o pomoc, nepřicházela s těmito osobami do styku. Z toho důvodu máme tyto prostory oddělené," řekl Petr Krch. 

Samotná stavba stála městskou kasu 9 milionů korun. Radnice dále počítá s provozními náklady ve výši 5 milionů korun ročně.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu