• Načítám...
>

Oprava Plzeňské ulice v Berouně se protáhne

Rekonstrukce Plzeňské ulice, hlavního tahu mezi Berounem a Královým Dvorem, způsobuje nejen dopravní komplikace, ale podle zástupců Středočeského kraje stavba nepokračuje tak, jak by měla a termín jejího dokončení se z toho důvodu o několik měsíců posune.

Reklama

Plzeňská ulice v Berouně prochází celkovou rekonstrukcí a řidiči se tak musí připravit na četná dopravní omezení. 

"Zhruba do toho 20. srpna by ta první etapa, která spočívá v průtahu městem Beroun, včetně kruhové křižovatky, až na hranice města Králův Dvůr, by měla být hotova. S tím ovšem souvisí i vybudování přilehlé části chodníků, cyklostezky, části veřejného osvětlení. Tyto tzv. vyvolané investice jdou za městem v rozsahu asi 16 milionů korun," řekl Ivan Kůs, starosta. 

Rekonstrukci Plzeňské ulice v Berouně provází nejen dopravní komplikace, ale především četné problémy s dodavatelskou firmou. 

"Nejsem vůbec spokojen s tím, jak tam ty práce probíhají. Práce, rsp. ta soutěž, byla řádně vysoutěžena, ale od samého začátku máme problém s dodavatelem, který neplní termíny. Máme i velké výhrady ke kvalitě prováděných prací," řekl František Petrtýl, radní Středočeského kraje. 

Celá stavba je nyní v několikatýdenním skluzu, a tak se Středočeský kraj, který je hlavním investorem rekonstrukce, rozhodl celou situaci řešit.

"Chceme s touto firmou rozvázat smlouvu za nějakých podmínek, s tím, že ten zbytek by dodělala jiná firma, protože podle toho, jaké mám informace, tak to, co se dohodne na kontrolních dnech, to potom není plněno tak, jak bylo třeba před týdnem," řekl František Petrtýl.

Na druhou etapu rekonstrukce si tak obyvatelé Berouna budou muset nejspíše počkat, a to až po opravě části dálnice D5, která by měla začít na jaře příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu