• Načítám...
>

Kraj letos investuje rekordní sumu do oprav silnic

Rekordní sumu 3,5 miliardy korun investuje letos Středočeský kraj do oprav silnic. V dalších letech chce hejtmanka tuto částku zvýšit až na 6 miliard, což by značně urychlilo opravy komunikací a změnilo kvalitu dopravy v kraji.

Reklama

Částka 3,5 miliardy, kterou letos Středočeský kraj investuje do svých silnic, je v historii kraje rekordní sumou určenou právě na tyto účely. Do příštích let by tato suma měla být ještě navýšena, ale vše si žádá odborné posudky a propočty. Nestačí totiž jen mít peníze na opravy, nutné je také sehnat stavební kapacity.

"My jsme počítali ty částky tak, abychom byli schopni je proinvestovat a byly stavební kapacity, protože kdybychom měli neomezené množství peněz na silnice, byla by to krásná věc, ale my bychom nebyli schopni je využít, protože by za ně neměl kdo stavět. Pracovali jsme na tom spolu s odborníky z ČVUT a došli jsme k číslu, kam se chceme dostat příští rok, a to je mezi 4 až 6 miliardami korun, kdy těch 6 miliard už je hraničních," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Pokud by se v budoucnu podařilo sumu investovanou do oprav a údržby silnic navýšit, zásadně by se změnila kvalita dopravy v kraji. 

"Spočítali jsme tuto částku a měla by zabezpečit to, že do 10 let by se stav středočeských silnic měl výrazně změnit k pozitivnímu," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Z rozpočtu pro letošní rok kraj vyčlenil 1,5 miliardy na běžnou údržbu komunikací. Stejnou částku na budování nových úseků a částku půl miliardy korun na velkoplošné opravy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu