• Načítám...
>

V Poděbradech začal festival Soundtrack

V Poděbradech byl pod záštitou hejtmanky středočeského kraje Jaroslavy Pokorné Jermanové zahájen mezinárodní festival Soundtrack. Ten je především nesoutěžní přehlídkou všeho, co souvisí s filmovou hudbou a novými multimediálními technologiemi.

Reklama

Jedním z hlavních partnerů mezinárodního festivalu filmové hudby a multimédií Soundtrack Poděbrady je i Středočeský kraj. Festival nabízí nejen světové filmové hudební hity ale i bohatý doprovodný program. 

"My vždy říkáme, aby si lidé představili, že film je nejkomplexnější umělecké dílo. My jsme s akcentem na filmovou hudbu dali prostor všem příbuzným věcem. Máme tady fotografické výstavy, máme tady sochařské výstavy, máme tady tančírny. Otevřeli jsme stanici metra Poděbradská z podchodu na nádraží. Takže je to prostor pro malé hudební formy a podobně," řekl Michal Dvořák, ředitel Soundtrack Poděbrady.

"Myslím si, že přínos je dvojí. Za prvé se vytváří zcela nový festival, který v Poděbradech a v celé ČR nemá obdoby. To je určitě dobře pro celou kulturní sféru. A přínos pro Poděbrady konkrétně je ten, že Poděbrady jsou velice zviditelněny. Jsou turistickým centrem, lázeňským městem a pochopitelně žijeme z návštěvníků," řekl Ladislav Langr, starosta Poděbrad.

Festival Soundtrack Poděbrady 2018 zahájila kapela Čechomor. Odehrála hudbu z dnes už legendárního filmu Rok ďábla, jen v poněkud rockovějším ladění. 

"Hlavní hvězda je zahraniční Eric Serra, který připravil přehled těch svých nejúspěšnějších titulů, jako je Pátý element, James Bond, GoldenEye," řekl Michal Dvořák.

Středočeský kraj podporuje poděbradský Soundtrack už druhým rokem částkou 4 miliony korun. Vnímá ho totiž jako důležitou součást pro cestu rozvoje regionu i cestovního ruchu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu