• Načítám...
>

ZŠ Jiráskova v Benešově má novou speciální třídu

Základní škola Jiráskova v Benešově vstoupila do nového školního roku nejen s novým ředitelem, ale i s novou speciální třídou určenou pro handicapované děti. Její výstavbu umožnil škole zřizovatel, tedy město Benešov.

Reklama

Nezbytné úvodní slovo ředitele školy po prvním zvonění odstartovalo nový školní rok v ZŠ Jiráskova v Benešově. A byla to přímo ředitelská premiéra. 

"Stejně, jako prvňáčci jsou dnes první den ve škole, tak já jsem první den ve funkci ředitele. Přijďte za rok, třeba vám řeknu více. Na co chci ale osobně klást největší důraz, to jsou mezilidské vztahy," řekl Petr Šedivý, ředitel ZŠ Jiráskova. 

Vybudovat dobré mezilidské vztahy bude určitě běh na dlouhou trať. Ale v takovém prostředí, jaké má nyní právě škola v Jiráskově ulici, to možná půjde samo. 

"Já myslím, že mají prostředí velmi hezké. Podle toho, jak jsem mluvila s učitelkami, myslím, že budou mít i výbornou péči," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

"Chtěl bych poděkovat novému panu řediteli za to, že to během jednoho měsíce tady dal do vzorného pořádku, otevřel speciální třídu, což je vůbec to nejdůležitější pro tuto školu," řekl Jiří Švadlena, místostarosta Benešova.

"Slouží dětem s vývojovými poruchami učení a chování. Nezbývá, než poděkovat i zřizovateli, protože muselo dojít k navýšení rozpočtu," řekl Petr Šedivý.

"Školství je tradičním velkým pojídačem rozpočtu, jak já říkám. Je to ale pro dobrou věc, takže vím, že každý zřizovatel se snaží dát maximum, co může," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Budova ZŠ Jiráskova svému zřizovateli, tedy městu Benešov, skutečně ostudu nedělá. A to i přes svůj úctyhodný věk. Dostavěna byl v 1. polovině minulého století v únoru roku 1934.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu