• Načítám...
>

Mělník ovládlo tradiční vinobraní

Od pátku do neděle směřovaly davy lidí do centra Mělníka. I letošní Mělnické vinobraní totiž nabízelo bohatý program a co se týče vína, bylo opravdu z čeho vybírat. A samozřejmě nechyběl ani tradiční historický průvod.

Reklama

Víno vládne v Mělníku, což opět potvrdilo tradiční vinobraní, které se tady koná od roku 1911. Oslavy probíhaly v centru města a na zámku.

"Mělnické vinobraní obsahuje 4 scény, z toho 3 jsou hudební a jedna dětská. Jsou tématicky rozčleněné," řekl Petr Volf, místostarosta Mělníka. 

"Historický průvod, kromě toho, že tam byl akcent na vznik republiky, tedy T.G. Masaryk a Štefánik, tak obecně se tam objevují historické postavy, které mají vztah k Mělníku," řekl Petr Volf.

I návštěvníci letošního ročníku si vychutnávali víno, burčák a gastronomické speciality. A to jak v určené klidové zóně na radničním dvoře, tak i na jiných místech v centru města. Na hlavní scéně vystoupilo několik umělců - Jitka Zelenková, Mirai, Xindl X nebo mnohonásobná zlatá slavice Lucie Bílá. Tu na pódiu hudebně doprovázel, společně s kapelou, i dvorní klavírista Petr Malásek.

"Užíváme si to moc, jako na každém vinobraní, protože burčák je základ. Kolik má člověk krve, tolik má vypít burčáku. Já už jsem to překonal. Těšíme se moc, protože vždy, když jsou lidé veselí a natěšení, tak se dobře hraje," řekl Petr Malásek, klavírista a skladatel. 

Na Mělnickém vinobraní opět nesměl chybět slavnostní ohňostroj, tentokrát k 80. výročí konání akce a 100. výročí vzniku republiky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu