• Načítám...
>

Nymburk chystá renovovaci areálu Na Hasičárně

Prostor mezi Labem a zimním stadionem v Nymburce, takzvaný areál Na Hasičárně, čeká v příštích letech rekonstrukce. Do roku 2020 se tu místní obyvatelé dočkají nejen vylepšené cyklostezky a opraveného skateparku, ale také zcela nového multifunkčního hřiště.

Reklama

Areál Na Hasičárně je mezi obyvateli Nymburka známý a místní radnice plánuje jeho revitalizaci. Tento prostor mezi Labem a zimním stadionem tak již brzy ožije. 

"Chtěli bychom tady udělat nový skatepark místo toho provizorního, narovnat cyklostezku a udělat nové multifunkční hřiště," řekl Jan Ritter, místostarosta města Nymburk. 

Asi nejpodstatnější změnou projde skatepark. Ten současný, jak ho místní znají, je už nevyhovující a tak dojde na jeho kompletní rekonstrukci. 

"Tady jsou nějaké prvky umístěné na asfaltové ploše. Dnes už se tímto způsobem skateparky ani nedělají. Chceme mít soudobý skatepark, který je vytvořen z betonového monolitu se všemi prvky i většího rozměru tak, aby tady mohlo i více lidí fungovat," řekl Jan Ritter. 

Kromě skateparku se místní dočkají také nového hřiště. To má být multifunkční tak, aby se na něm dal hrát jak basketbal, tak i fotbal, volejbal nebo např. tenis. Na radnici myslí ale také na cyklisty. 

"Tady vede podél Labe cyklostezka regionálního významu, přitom v tomto místě je tam značka, aby cyklisté sesedli z kola. Je úzká, jsou tam ostré úhly. My ji chceme trochu narovnat, vést ji přímo přes ta hřiště tak, aby mělo dostatečnou šířku a žádné ostré úhly. Z území na tom cípu, kde se vlévá do staré hrazení do Labe, by z toho vznikla klidová zóna pro relaxaci a výhled na řeku," řekl Jan Ritter.

Park tak bude určen opravdu pro každého. Jeho rekonstrukce bude rozdělena do 3 projektů a kompletně by revitalizace mohla být hotova do roku 2020.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu