• Načítám...
>

Hejtmanka osobně dohlíží na projekty v kraji

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová opět podnikla pracovní výjezd, jehož cílem bylo zjistit jak probíhají práce na projektech, které kraj finančně podpořil. Tentokrát se cílovým místem stala Vlašim a Martinice u Dolních Kralovic.

Reklama

Hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Jermanová na své pracovní navštívila Vlašim. Právě zde se totiž po mnoha letech plánování dokončuje kruhový objezd, který spojuje Vlasákovu a Riegrovu ulici a zároveň třídu Politických vězňů. Původní křižovatka byla totiž běžně ucpána kolonami aut. Nepříjemnou situaci by měla změnit nová stavba, která by měla být hotová do 3 týdnů. 

"Tato křižovatka byla opravdu problematická, protože je to hlavní křižovatka ve Vlašimi, kde se kříží příjezd od Benešova a nájezd na dálnici. Velké problémy jsme tu měli hlavně ve chvílích, kdy na dálnici došlo k nějaké havárii a tudy vede objízdná trasa," řekl Luděk Jeništa, starosta města Vlašim. 

Středočeský kraj přispěl na stavbu 16 miliony korun. Další 4 miliony zaplatilo město Vlašim. 

"Je to takový ukázkový příklad toho, že Středočeský kraj umí spolupracovat s městy a obcemi. Já jsem za to velmi ráda," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Kromě oprav silnic se Středočeský kraj zaměřuje i na nákladní dopravu, která je často přetížená. Právě vozy s nadměrnou váhou výrazně přispívají k ničení vozovky. Tuto nepříjemnou situaci by měly změnit nové policejní dodávky, které jsou vybavené mobilními vahami a díky kterým je možné provádět kontrolu na více místech.

"Mají tam vše. Počítače, topení, mobilní váhy, což jsou ty železné pásy, které leží za mnou. Mají tam i speciální zvedací zařízení, takže je to samostatně plně funkční jednotka," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová. 

Poslední zastávkou pracovní cesty hejtmanky byl zámek v Martinicích, který získal od kraje dotaci 3,6 milionu korun na statické zajištění budovy. Opravy si z větší části financuje soukromý majitel Pavel Kuře, který se snaží tuto historickou budovu zachránit.

"Je to i vyjádření podpory a díků za to, že mají tu odvahu," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Středočeský kraj letos uvolnil jen na podporu kulturních památek 30 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu