• Načítám...
>

Gastrofestival v Lysé přilákal stovky lidí

Regionální výrobci potravin i žáci středních škol zaměřených na gastronomii se představili na gastrofestivalu Středočeského kraje v Lysé nad Labem.. Akce byla součástí veletrhu Zemědělec, který se v Lysé konal již po devětačtyřicáté.

Reklama

Pod záštitou Středočeského kraje se v Lysé nad Labem konal 5. ročník gastrofestivalu. Jeho hlavním posláním je prezentace středních škol a učilišť v oblasti hotelnictví a gastronomie.

"My vždy využíváme výstavy Zemědělec, která je velmi hojně navštěvována, využíváme to pro to, abychom prezentovali činnost našich středních škol a učilišť, které se pohybují v oblasti hotelnictví a gastronomie. Aby to bylo ještě atraktivnější, tak většinou vybereme známého kuchaře a já se snažím přesvědčit naše radní, aby také předvedli, zda něco umí u plotny," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

Své kuchařské umění předvedl např. radní Středočeského kraje Martin Draxler.

"Jablečné lívanečky a je to recept od mojí babičky. Není tam vůbec nic speciálního," řekl Martin Drayler, radní Středočeského kraje.

Výzdoba gastorfestivalu v Lysé nad Labem souvisela s letošními oslavami vzniku Československa.

"Ten letošní je specifický v tom, že slavíme 100 let od výročí republiky, takže i ta výzdoba tady tomu odpovídá. Jsme v jiných prostorech, než tradičně býváme, jsme v té hlavní budově, vždy jsme byli ve vedlejší. Přijde mi, že je tady více lidí a je to více takové pohodové a komornější, ale vždy musím říct, že to lidi hodně zajímá, přijdou se podívat, nakupují ve stáncích," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Akce přilákala stovky lidí, které přišly ochutnat výrobky žáků prezentujících se středních škol a učilišť. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu