• Načítám...
>

V Benešově se prezentovali záchranáři

Na parkovišti u Táborských kasáren v Benešově se konal Den prevence. Návštěvníci tak mohli vidět řadu zajímavých ukázek, o které se postaraly složky Integrovaného záchranného systému.

Reklama

Záchranáři, hasiči, celní správa, policisté. Všichni ti se zúčastnili Dne prevence IZS v Benešově. Na úvod dostala od Středočeského kraje dárek ZZS. 

"Dnes se konečně podařilo záchrance předat prapor, který jim chyběl, který si určitě zaslouží. Souběžně s tím můžeme předat 11 nových sanitních vozů," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje.

"Jsou standardně vybavené jako auta pro rychlou záchrannou službu. Děláme to obměnou, tedy nahradí vozy, které se vyřazují. Budou rozmístěny po celém kraji," řekl Jaromír Bureš, ředitel ZZS Středočeského kraje. 

"Toto je typický příklad toho, jak Středočeský kraj věnuje pozornost IZS a bezpečnosti ve Středočeském kraji. V příštích letech přijdou další sanitky. Máme naplánováno 20 sanitek, které budou podporovány přímo ze strany Středočeského kraje," řekl Robert Bezděk, radní Středočeského kraje.

Středočeští záchranáři mají na 130 tisíc zásahů ročně. Den prevence ale nebyl jen o nich a velká pozornost patřila i stánku a prezentaci PČR. 

"Prezentujeme policejní techniku a konkrétní policejní služby. Jedná se např. o policejní dron, který využíváme např. při pátracích akcích. Vedle dronu jsou policisté z Poříčního oddělení. Dále tady je policejní motocykl Dopravní služby, policejní pyrotechnici a také tady máme policisty z prvosledové hlídky," řekla Eva Stulíková, mluvčí PČR Benešov.

I hejtmanka si spolupráci IZS ve Středočeském kraji velice pochvaluje.

"Protože mám tu čest se všemi složkami spolupracovat, protože jsem šéfka bezpečnostní rady kraje. Musím říct, že spolupráce je výborná. Záchranka velmi úzce spolupracuje jak s hasiči, tak s PČR a Středočeský kraj se snaží podporovat všechny tyto složky," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová.

Během Dne prevence si návštěvníci užili i mnoho zajímavých ukázek. Třeba celní správa ukázala služební psy. Ti jsou cvičení na hledání drog a exotických rostlin a zvířat.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu