• Načítám...
>

Benešov má hřiště světového formátu

Největší workoutové hřiště u nás a dost možná i jedno z největších na světě. Tak přesně tím se může pochlubit Benešov. Kromě workoutového hřiště ale v areálu Sladovka vznikne atletická dráha, horolezecká stěna nebo pumptrackové hřiště.

Reklama

Benešov má svoje workoutové hřiště, které je určené na venkovní fitness. A hřiště je to opravdu výjimečné. 

"Park se skládá z workoutové části, která je možná největší. Tady na té ploše to dělí crossfitová část a vzadu je parkour. Dohromady je tady přes 100 hrazd. Dělali jsme si nějaké rešerše a myslíme, že by možná mohl být největší na světě," řekl Ondřej Kučera, majitel společnosti RVL13. 

Hřiště bude naplno využívat i benešovská crossfitová skupina.

"V tom hřišti vidím obrovský potenciál, protože to nevyužijeme jen v rámci našeho crossfitu, ale jako tělocvikářka sem budu chodit na tělocvik s dětmi. Vidím tady gymnastické prvky, obratnostní prvky, vytrvalostní prvky a také prvky jen tak pro radost. Takže myslím, že to je velká věc pro Benešov," řekla Eliška Růžičková, trenérka a tělocvikářka. 

Vybudování hřiště vyšlo benešovskou radnici na více než 6 milionů korun. 

"Ta idea vycházela z celkového pojetí sportu v Benešově, protože sport byl zanedbáván, mládež neměla kde sportovat. A co jiného, než takové sportoviště, protože to je dnes skutečně aktuální a cool," řekl Petr Hostek, starosta Benešova. 

Nová sportoviště v areálu Sladovka ale dále rostou a růst budou jako houby po dešti.

"Vedle roste atletický stadion a kousek odtamtud jsme nedávno otevírali dopravní hřiště a kurty. Je to v těsné blízkosti zimního stadionu a plaveckého stadionu. Takže Benešov si konečně přijde ke sportovnímu zázemí, které si zaslouží," řekla Jaroslava Pokorná Jermanová, hejtmanka Středočeského kraje. 

Brzy v areálu vznikne i skatepark, pumptracková dráha nebo horolezecká stěna.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu