• Načítám...
>

Počet heren v Příbrami se snížil

Plošný zákaz hazardu se už několik let snaží prosadit část vedení Příbrami. Tato problematika místní radnici rozdělila na dva tábory a místní obyvatelé se tak zákazu zatím nedočkali. I přes to počet heren klesl a to zejména díky novele loterijního zákona.

Reklama

Příbram se snaží dlouhodobě bojovat proti hazardu. I přes to, že se vedení města neshodlo na plošném zákazu heren, jejich počet se zásadně snížil.

"Co se týče počtu heren, tak ten se nám podařilo, díky novele loterijního zákona, zredukovat. Před rokem jsme měli 26 míst, na kterých se provozovaly výherní hrací automaty. Dnes je těch míst 10. Co se týče počtu vlastních zařízení, tam ten ústup nebyl až tak velký. Před rokem to bylo cca 272 těchto přístrojů a dnes je to zhruba 250," řekl Václav Švenda, místostarosta Příbrami. 

Návrh na plošný zákaz hazardu rozdělil vedení Příbrami na dva tábory. Zatímco jedni proti hazardu bojují, druzí si myslí, že zákaz by pocítil městský rozpočet. 

"Někteří zastupitelé si myslí, že je to dost peněz, které by nám vypadly z městského rozpočtu. To je důvod některých opozičních zastupitelů. Další si myslí, že ztratíme kontrolu nad hazardem. Myslíme si, že peníze, které plynou do městského rozpočtu z hazardu, nestojí za to, jaký to má dopad na lidi z Příbrami. Takže my jsme navrhovali plošný zákaz hazardu," řekl Václav Švenda.

Opoziční strany nám vyjádření k tomuto tématu odmítly dát a i přes to, že se vedení města na plošném zákazu heren nemůže domluvit, obyvatelé Příbrami mají jasno. 

anketa

Ačkoliv podle statistik nesouvisí herny s žádnou zásadní trestnou činností, jejich uzavření by bylo jedním z dalších kroků prevence kriminality ve městě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu