• Načítám...
>

Mezi Příbramí a Bohutínem je nová cyklostezka

Nová cyklostezka propojuje Příbramskou část Drkolnov s nedalekou obcí Bohutín. Přes kilometr dlouhá stezka pomůže cyklistům mířícím do Brd, stejně jako pěším. Ti nemusí chodit do Příbrami po frekventované silnici první třídy.

Reklama

Cyklisté a chodci na Příbramsku mohou vyrazit na nový úsek cyklostezky. 

"Propojuje Příbram s Bohutínem. Bohutín je menší obec, která je těsně u Příbrami, asi 2 kilometry vzdálená. Tam byl velký provoz pěší a všichni ti lidé chodili po silnici první třídy, což bylo mimořádně nebezpečné," řekl Jindřich Vařeka, starosta Příbrami. 

A tak právě z Bohutína přišla iniciativa na zřízení této cyklotrasy. 

"Po nějakých velmi rychlých a neformálních jednáních jsme se s panem starostou dohodli," řekl Jinřich Vařeka. 

Bohutínští 1050 metrů dlouhou cyklostezku využijí např. při pěší cestě do školy nebo do práce v Příbrami. 

"Co se týče lidí z Příbrami, ti ji potřebují zase k tomu, aby mohli vyjíždět do Brd. Je to jedna z několika cest, kterými je možné se dostat bezpečným způsobem na Brdy," řekl Jindřich Vařeka. 

O tom, že je a bude nová cyklostezka hojně využívána, jsme se přesvědčili i my s naší kamerou. anketa V Příbrami ale mají i do budoucna velké plány. 

"Necháváme zpracovat generel cyklodopravy v Příbrami. Ten by měl zahrnovat i řešení těch okolních cyklostezek. Je to přesně ten směr, kterým si myslím, že by to také mělo ještě dále jít," řekl Jindřich Vařeka.

Kolem nového úseku cyklostezky bude brzy ještě zasazeno 38 lip.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy Středočeský kraj


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu